Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
zo 01 dec

White Hills

(exclusive show for NL)

open:15:00
start:15:30
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

De veelgeprezen WHITE HILLS uit New York, hebben sinds de oprichting in 2006 een reputatie opgebouwd als een van de meest productieve en opwindende livebands van hun generatie.

WHITE HILLS (bestaande uit kernleden Ego Sensation en Dave W) heeft uitgebreid door Europa en Noord-Amerika getourd en verscheen in de film Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch.

In januari 2019 vestigde de band zich in Studio G in Greenpoint, Brooklyn. Voor de opname van hun 12e album bediende Jeff Berner (gitarist van Psychic TV) de mengtafel. Geïnspireerd door het gedreun en gebulder van de machines in de stad New York, ging WHITE HILLS de straat op om veldopnames te verzamelen. Boren, hakken en andere constructie-werkzaamheden werden gemanipuleerd om een ritme te creëren. Geïnformeerd door industriële innovators Einstürzende Neubauten, de post-punk dans van Killing Joke en de dub-electro van Cabaret Voltaire, heeft WHITE HILLS een sensuele, wilde en rauwe collectie van liedjes gecreëerd. Het album bevat gastoptredens van Jim Jarmusch (filmmaker en muzikant), Yasmine Hamden, Simone Marie Butler (Primal Scream), Jim Coleman (Cop Shoot Cop) en Alex Macarte (GNOD).

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.