kassa
Poppodium
za 24 feb 2018

While My Guitar Gently Weeps

A Tribute to George Harrison

open:20:00
start:20:30
genre:Pop
locatie: poppodium
zaal: Grote Zaal
klinkt als: The Beatles

Morgen, 25 februari 2018 is het precies 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’.

While My Guitar Gently Weeps brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles­nummers tot zijn latere solowerk. Prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass, Bangladesh…

De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Neerlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of -vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Daarnaast een indrukwekkende ritmesectie en toetsenist.

George Harrison

George Harrison (1943­-2001) was de leadgitarist van The Beatles. Geen virtuoze solist, maar wel een echte ‘liedjes­gitarist’, die zijn partijen smaakvol invulde met prachtige arrangementen en gecomponeerdesolootjes. Oorspronkelijk werd hij vooral beïnvloed door de rock & roll van o.a. Carl Perkins, later werpt hij zich als een van de eersten op de 12­snarige Rickenbacker en introduceert hij de sitar in de popmuziek.Tijdens zijn solocarrière ontwikkelt hij zijn karakteristieke slide­spel. Als componist werd hij binnen The Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door de dominantie van het koppel Lennon/McCartney. Toch tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles­liedjes: While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something. Ook uptempo nummers als Taxman en Old Brown Shoe zijn van zijn hand.

Na het uiteengaan van de Fab Four in 1970 komt Harrison nog in hetzelfde jaar met zijn monumentale solo­album ‘All Things Must Pass’, een driedubbel­ lp met klassiekers als My Sweet Lord, Isn’t It A Pity en het prachtige titelnummer. In 1971 organiseert hij het legendarische Concert for Bangladesh, een benefiet voor de slachtoffers van de grote overstroming, met als gasten o.a. Eric Clapton, Billy Preston en Bob Dylan.

Bezetting

Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) gitaar, zang
Martijn van Agt (Common Linnets, Anouk) – gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, The Revolvers) – toetsen, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
Bram van den Berg (Drive Like Maria, Krezip, Janne Schra, VanVelzen, Guid of Stags, Jacqueline Govaert) - drums

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.