Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
zo 20 jun t/m zo 18 aug 2019

What The Photo

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte

SHINE

Willem Twee kunstruimte begint het nieuwe culturele seizoen met ‘SHINE’: een korte dynamische periode waarin we onze presentatieruimtes beschikbaar stellen voor culturele instellingen en educatieve organisaties. We bieden kunstenaars en organisaties de kans om te ‘stralen’ in een expositie of presentatie op een aansprekende presentatieplek in de kunstruimte of spiegelzaal.
Deze zomer laten we 10 fotografen ‘shinen’ in de tentoonstelling What The Photo.

What The Photo

Fotografie gaat al lang niet meer om het registreren van de werkelijkheid, om het vangen van het moment.

Fotografie heeft zich ontwikkeld tot autonome discipline in de kunst. Op allerlei manieren worden de grenzen verkend, de traditionele disciplines uitgedaagd, en wordt het medium opgerekt. Crossovers met andere kunstuitingen en werkvormen zijn het nieuwe zwart; schilderkunst, grafiek, installaties, performance, 3D beeld, film en geluid hebben hun weg gevonden naar het fotografische. En dat is waar het schuurt en kriebelt, aan de randen waar het bubbelt en waar het gebeurt.
Tien autonome beeldmakers laten met WHAT THE PHOTO zien hoe fotografie als medium is gegroeid en opgerekt. Fotografie is de basis van hun werk, en vormt daarbij eerder een start- dan eindpunt. Ieder op hun eigen wijze en met verschillende technieken geven de makers vorm aan een wereld om ons heen die allesbehalve statisch is. Want de tijd dat fotografie in een hokje paste is niet meer…
Laat je meevoeren naar de randen van het medium… Maar kom vooral zelf kijken naar WHAT THE PHOTO van 7 t/m 18 augustus 2019 bij Willem Twee in Den Bosch.

GASTCURATOR

Maarten Ketelaars

DEELNEMENDE KUNSTENAARS

Tobias Asser (NL)

Jasmijn Duterloo (NL)

Ingrid Geesink (NL)

Dagmar Hettinga (NL)

Els Kocken (NL)

Marlene Lamberti (FR)

Arjan Post (NL)

Bram Smulders (NL)

Luise Zibolsky (NL)

Maarten Ketelaars (NL)

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.