Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
vr 16 mrt 2018

Vloeimans, Azmeh, Van Vliet

Concertzaal

open:19:30
start:20:30
genre:Jazz
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

Een ontmoeting tussen jazz en muziek uit het Midden-Oosten, met Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans, de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en pianist Jeroen van Vliet.

Jazzpas-concert.

Eric en Kinan leerden elkaar in 2012 kennen tijdens een editie van Imagining Europe, georganiseerd door de European Cultural Foundation. Het concert dat zij daar gaven was het begin van een regelmatige samenwerking, zoals meteen in de zomer van dat jaar op North Sea Jazz bleek.

De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen zijn ‘incredibly rich sound’. Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt. Geboren in Damascus en daar opgeleid aan het High Institute of Music en aan het befaamde Juilliard conservatorium in New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld. De samenwerking tussen deze topmusici is een zeer bijzonder muzikaal avontuur. Het trio onderzoekt de grenzen tussen traditionele authentieke muziek uit het Midden-Oosten en de hedendaagse muziek.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.