Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
ma 20 sep t/m zo 06 sep 2020

Vleugel concert 1

open:10:30
start:11:00
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Een halfjaar geleden kon dankzij de steun van talloze donateurs de Steinway vleugel van de toonzaal geheel worden gereviseerd. Hij klinkt inmiddels weer als nieuw. Om de vertrouwde kwaliteit van dit bijzondere instrument te vieren heeft Willem twee een viertal concerten georganiseerd waarin klassieke pianist Dina Ivanova en jazzpianist Jasper van ’t Hof schitteren. Elk concert duurt een uur waarin Dina en Jasper elk een half uur voor hun rekening nemen. We stellen voor alle vier concerten een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wees er snel bij!


Jasper van ’t Hof
Begin jaren zeventig hoorde Jasper voor het eerst een soloplaat van de Amerikaanse pianist Chick Corea. Hij was diep onder de indruk van zijn improvisaties, die zijn aandacht tijdens het luisteren geen moment deden verslappen. Het is voor een solist de ultieme uitdaging om de spanningsboog van de luisteraars strak te houden en ze geen moment de kans te geven daaraan te ontsnappen. Het werd Jasper snel duidelijk dat daar de kern van het concept voor een soloconcert lag: de luisteraar verleiden, door hem aan de muziek te binden met een palet van klankkleuren. Op die manier kon de solist een zoektocht creëren, waarbij de luisteraar probeert te vinden wat de solist door improvisaties weet te verstoppen.
Deze interactie is de spanningsboog die beide hoofdrolspelers, pianist en luisteraar, scherp houdt.

Dina Ivanova
Dina Ivanova maakte vorig jaar nog een immense indruk op het toonzaalpubliek met haar weergaloze interpretatie van Stravinsky’s Petroesjka. Ze won in 2017 de derde prijs bij het Internationale Franz Liszt Concours. Daardoor mocht zij optreden in onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Brazilië en Zuid-Korea. Ze wordt geprezen vanwege haar grote verbeeldingskracht en haar poëtische spel. Op haar concerten op zondag 6 september speelt zij van Sibelius een etude, arabesque en Le sapin, Prokovievs Sonate nr. 3, en van Liszt Réminiscences de Don Juan.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.