Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 18 sep t/m vr 17 mrt 2017

Vanbinsbergen Playstation

Concertzaal (v/h Toonzaal)

open:19:45
start:20:30
genre:Jazz
locatie: concertzaal (v/h toonzaal)
zaal: concertzaal

Met Vanbinsbergen Playstation heeft Corrie van Binsbergen de draad van haar eerdere instrumentale bands zoals Corrie en de Brokken, Vanbinsbergen (kwartet met Anton Goudsmit) en CRAM weer opgepakt.

De gitariste heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke superband samengesteld, waarmee ze een zeer succesvolle eerste seizoen had, dat liep van Jazz in Duketown mei 2015 tot 10 juli 2016 op North Sea.

Hun eerste CD ‚Live’ werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2016. Voorjaar 2017 komt bij Challenge het tweede album uit: Tales Without Words. Het is een conceptalbum, anders van karakter dan Live. Van Binsbergen nam composities die ze geschreven had voor haar literaire concerten mee naar de studio, en bewerkte ze voor de band. Het resultaat is een mysterieus album, met gelaagde, klankvolle stukken waarover de muzikanten op hun beurt weer een eigen muzikaal verhaal vertellen.

Corrie van Binsbergen - gitaar
Mete Erker - tenorsax, basklarinet
Miguel Boelens - altsax, sopraansax
Morris Kliphuis - hoorn, trompet
Joost Buis - trombone, lapsteel
Albert van Veenendaal - prepared piano
Dion Nijland - bas
Yonga Sun - drums

persquotes:
- "Vanbinsbergen Playstation Live is de betere goedhumeurmuziek. Een absolute aanrader!" (Moors Magazine, juni 2016)
- "Corrie van Binsbergen’s nieuwste band maakt aanstekelijke muziek, waar je (wederom) geen etiket op kunt plakken. Soms dynamisch, soms charmant, mooi, aangenaam, soms open, soms een beetje vaag, altijd speels en overtuigend." (Blog Vera Vingerhoeds, februari 2016)
- "Van bigbandtraditie tot experimenteel, Van Binsbergen graaft door genres heen haar eigen weg." (Jazzenzo, januari 2016)

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.