kassa
Concertzaal
za 04 mrt 2017

Valentin Tournet

Concertzaal (v/h Toonzaal)

open:14:00
start:14:30
genre:Klassiek
locatie: Concertzaal (v/h Toonzaal)

Muziek uit de film Tous les matins du monde van o.a. Marin Marais, Jean-Baptiste Lully, De Sainte-Colombe. i.s.m. Festival voor Oude Muziek.

Tous les matins du monde door Valentin Tournet
Filmsoundtrack met gambamuziek van Sainte-Colombe, Marais en Lully

De Franse film Tous les matins du monde zorgde na zijn première in 1991 voor een ware muzikale revolutie. Door de door Jordi Savall ingespeelde soundtrack ontdekten miljoenen mensen de zeventiende-eeuwse klanken van de gamba en de barokmuziek in het algemeen. Van 16 februari tot en met 9 maart toert gambist Valentin Tournet door België en Nederland met een concertprogramma gebaseerd op die film.  Het jonge gambatalent maakte grote indruk op het Festival Oude Muziek Utrecht 2015, waar hij – toen negentien jaar – optrad in de Fabulous Fringe. Nu is Tournet te horen in onder andere Muiden, Maastricht, 's-Hertogenbosch, Zeist en Zwolle. In zijn concerten voert hij de luisteraar langs het Franse gambarepertoire van rond 1700 voert. Daarin staan werken van vader én zoon De Sainte-Colombe, tevens de hoofdpersonages in de film, centraal. Het programma wordt compleet met muziek van Marin Marais, Jean-Baptiste Lully en Eustache du Caurroy.

De jonge Franse gambist Valentin Tournet lijkt in de voetsporen te treden van Jordi Savall, zo virtuoos en muzikaal is zijn spel. Al sinds zijn vijfde is Tournet gepassioneerd over de viola da gamba en deelt hij die passie tijdens zijn concerten. Zowel over zijn soloprestaties als over zijn rol in ensembles en orkesten is de pers tot nu toe unaniem lovend. In 2013 richtte Tournet zijn eigen ensemble La Chapelle Harmonique op.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.