Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
zo 08 nov

Unkh – 15:30

Unkh (15:30)

open:15:00
start:15:30
genre:Progrock
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Yes, Genesis, ELP en King Crimson

Houd je van 70's prog, dan moet je UNKH gehoord hebben! De muziek van UNKH bevat al het goede van bands als Yes, Genesis, ELP en King Crimson en brengt dit naar de 21e eeuw.

Vier jeugdvrienden met een voorliefde voor progressieve rock met complexe arrangementen steken de koppen bij elkaar om nog één keer hun lang gekoesterde wens waar te maken; het vastleggen van hun muziek.
De voornamelijk door Jeroen Habraken geschreven nummers op het resulterende 'Traveller' (2014), zijn een mix van 70's prog en 80's new wave en worden goed ontvangen door onder andere 'Background Magazine', IO pages en 'Progwereld'.
Optredens volgen met supports voor 'North Atlantic Oscillation', 'Frequency Drift' en 'Anima Mundi', waarbij de plek van gitarist Maarten Peerlings tijdelijk wordt ingevuld door Frits Appel.

Met Maarten Peerlings terug maakt de band z'n opwachting op het 'Northern Prog' festival in 2016. Nieuw materiaal is dan al te horen en dat resulteert in het erg goed ontvangen album 'Innerversia' (2018). Een album dat als thematiek eenzaamheid en verloren zijn heeft, beschouwd vanuit oogpunt van een ruimtereiziger.
In 2020 zal het derde album ‘Rise’ verschijnen, waarvan enkele tracks al langere tijd op de live setlist voorkomen.

Jeroen Habraken : vocals & keyboards & programming
Maarten Habraken : drums & vocals
Matthijs van Nahuijs : bass & pedals & vocals
Maarten Peerlings : guitars

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.