Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 29 mei t/m za 21 apr 2018

Tosca Opdam, Asi Matathias & Victor Stanislavsky

Concertzaal

open:19:30
start:20:15
genre:Klassiek
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Meesterwerken voor viool: solo, duo en trio.

Violiste Tosca Opdam weet publiek en critici te boeien met haar muzikaliteit en artistiek elegante vertolkingen. Ze won de eerste prijs op het nationale vioolconcours Oskar Back, waarbij zij Vieuxtemps’ vijfde vioolconcert in het Concertgebouw uitvoerde. Ze trok de aandacht vanwege “prachtige lange lijnen”, en “solistische kwaliteiten”, aldus de jury. De Volkskrant prees haar “Overrompelende muzikale persoonlijkheid”. Regelmatig stelt Tosca bijzondere programma’s samen die haar interesse weerspiegelen in het verbinden van muziek met andere kunstvormen.

Violist Asi Matathias staat bekend als een van de grootste talenten van zijn generatie. Hij debuteerde op zijn veertiende met het Israel Philharmonic Orchestra o.l.v. Zubin Mehta. Sindsdien speelt hij met verschillende internationale orkesten. Momenteel studeert hij bij Pinchas Zukerman.

Victor Stanislavsky behaalde zowel zijn Bachelor als zijn Master Diploma summa cum laude aan de “Buchmann-Mehta” School of Music in Tel Aviv. Hij werd geboren in de Oekraine, maar emigreerde in 1990 met zijn familie naar Israel. Al op zijn 10e jaar won hij de 1e prijs op de Jong Talent Competitie. Sindsdien werd hij winnaar van talloze nationale en internationale concoursen.

J.S. Bach - Sonate in E groot BWV 1016  voor viool en piano
G.Enescu - Prélude à l'unisson, Op.9, solo viool
S. Prokofiev - Sonate voor 2 violen opus 56
J.M. Leclair - Sonate voor twee violen in E klein, op.3 no.5
H.Wieniawski - Etude Caprice opus 18 nr.2
M.Moszkowski - Suite voor twee violen en piano
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.