Verhuurhuur bij ons een ruimte
do 04 dec 2014

The Wands + Jacky Checker

open:20:30
start:21:00
genre:psychedelic rock
klinkt als: het snijpunt van psych en garage

Liefhebbers van The Lyres, of Echo & The Bunnymen opgelet: The Wands is een van de voornaamste bands in de bloeiende punk- en psychscene van Kopenhagen!

The Wands

www.thewands.eu
The Wands is een van de voornaamste bands in de bloeiende punk- en psychscene van Kopenhagen. Opgericht in 2011 door kernleden Christian Skibdal en Mads Gras bracht het tweetal een jaar later de eerste EP Hello I Know The Blow You Grow Is Magic uit, vijf rauwe nummers gedrenkt in trage, psychedelische reverb, echo en kraaiende vocalen die recht uit de garage komen. Een uitgebreide Europese tournee was de logische volgende stap, inclusief een optreden op het befaamde Liverpool Psych festival.

Jacky Checker

www.jackychecker.com
In 2009 werd de Tilburgse alternatieve rockband Jacky Checker geboren. Voortbouwend op hun inmiddels overweldigende shows vol eigen materiaal en alsmaar groeiende reputatie, presenteerde Jacky Checker na vier jaar hun eerste officiële single ‘The Pain’. De muziek van Jacky Checker is te omschrijven als melancholisch, melodisch en meeslepend, maar kent ook een energieke drive waardoor de band zowel raakvlakken heeft met Joy Divison en David Bowie als met Queens of the Stone Age en Deftones.

En zoals post punk-icoon Ian Curtis al wist te verwoorden met ‘Love Will Tear Us Apart’ verkent ook Jacky Checker tekstueel de schaduwzijde van de liefde en het onttrekken aan het alledaagse. Een in de jaren '80 geworteld geluid wordt gecombineerd met het beste van wat de hedendaagse rock te bieden heeft. Pulserende bas- en melodische gitaarlijnen, sfeerrijke synthesizers bieden de perfecte ondersteuning voor Mano Gitz’ gepijnigde vocalen. Met het uitbrengen van de nieuwe single ‘Meet me at the poolside’ als extra wapenfeit is het een kwestie van tijd voor de stap naar de grotere podia en festivals gemaakt kan worden.

 

 

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.