Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
ma 30 mrt t/m di 17 dec 2019

The Bony King Of Nowhere (try out) + Robin Kester

open:20:00
start:20:30
genre:Singer/Songwriter
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Leonard Cohen, Admiral Freebee, War on Drugs, Kurt Vile

The Bony King Of Nowhere (try out)
In 2018 kwam de Belgische The Bony King of Nowhere na meer dan drie jaar stilte terug met zijn alom geprezen vijfde album.

‘Silent Days’ werd bedolven onder een sterrenregen, belandde in vele eindejaarslijstjes als beste album van 2018 en leverde Bram Vanparys zelfs een Music Industry Award op voor beste auteur-componist. Tijdens de tour die volgde wist The Bony King de hoge verwachtingen rond het album (‘Een meesterlijke heropstanding’ schreef OOR) moeiteloos in te lossen en overtuigde het publiek tijdens een reeks uitverkochte shows.

Na twee succesvolle Nederlandse tours in het voorjaar en een drukke festivalzomer, komt The Bony King of Nowhere dit jaar nog een laatste keer terug naar Nederland om de show te tryouten die ze in de Belgische Ancienne Belgique zullen brengen als slotconcert van hun Silent Days tournee.

“Ondertussen levert The Bony King of Nowhere in het Verzendlokaal wellicht hét muzikale hoogtepunt van Grasnapolsky 2019. (…) Het publiek erkent de schoonheid van de muziek door aandachtig te luisteren en de band te bedanken met een overweldigend applaus. The Bony King of Nowhere: prachtig!” The Daily Indie over de show op Grasnapolsky 2019

VanParys opereert sinds 2018 opnieuw onder zijn vertrouwde pseudoniem The Bony King of Nowhere, de naam die hij in 2015 opgaf om er voor één album kortweg Bony King van te maken. Na de release van dat album – ‘Wild Flowers’ – liet Vanparys zijn gitaren maandenlang zwijgzaam aan de muur hangen. Er speelden te veel vragen. Over zin – betekenis en richting –, over eigenheid en eerlijkheid, over te hard willen of net te weinig zoeken. Om hernieuwde begeestering te vinden, trok hij naar de groene heuvels van de Vlaamse Ardennen. Hij bracht er een jaar door in een sobere caravan, waar ’s winters de vrieskou tot binnen kroop. Daar begon hij met het maken van rauwe demo-opnames, die uitgroeiden tot een open album dat radicaal breekt met het nauwe keurslijf van de brave popplaat. ‘Silent Days’ ontleedt de smart van een gebroken liefde en transformeert die in een weidse klank en intieme teksten.

‘Silent Days’ op spotify

Support: Robin Kester
De Utrechtse singer-songwriter Robin Kester is een groeibriljant, een sirene die je geleidelijk op aangename wijze in haar muzikale wereld trekt. Referenties? Denk Kate Bush minus het kattenvrouwtjesgehalte, Lisa Hannigan maar dan bekoorlijker klinkend en Nick Drake zonder depressies. En voeg er ook het dromerige, bezwerende van Beach House aan toe.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.