Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
wo 27 mei t/m za 09 nov 2019

The Body Imitates the Landscape (live concert)

November Music

open:15:30
start:16:00
locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte

In de kunstruimte van de Willem Twee kan de bezoeker zich onderdompelen in de weldaad van pure klankvibraties. Componist Claudio F. Baroni en kunstenaar Adi Hollander hebben daar een heuse elektronische klanktuin naar Japans model ingericht met waterbedden en bankjes. Hele bijzondere bedden en bankjes, want binnenin deze relaxplekken zijn speakers gebouwd die muziek in klankvibraties vertalen. Vibraties die je als rustende bezoeker door je hele lichaam voelt. Je hoort niet alleen de muziek, maar je voelt hem ook. Een sensatie die door jong, oud, goed- en slechthorend publiek kan worden ervaren, aldus de makers.

Met deze interactieve installatie creëert kunstenaar Adi Hollander een werk dat de materialiteit van geluid nog eens onderstreept. Zij liet zich daarbij inspireren door het boek Karada (Lichaam) van Japanner Michitaro Tada. Componist Claudio Baroni is net als Hollander geïnteresseerd in de fysieke aanwezigheid van geluid en pure harmonische structuren.

Naast de installatie vindt er ook een live-concert plaats in de installatie op zaterdag 9 november (om 16.00 en 19.00 uur). Voor het avontuurlijke MAZE Ensemble heeft Baroni een uur durend werk geschreven waarin een zacht fluisterend stemmenweefsel langzaam opgaat in dromerige, harmonische sferen. Het MAZE Ensemble heeft in het verleden al samengewerkt met componisten als Alvin Lucier, Christian Marclay en Michael Pisaro. MAZE-leden zijn pianist Reinier van Houdt, bassist Dario Calderone, gitarist Wiek Hijmans, klarinettist Gareth Davis, elektronica-specialist Yannis Kyriakides en fluitiste Anne La Berge.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.