Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 02 okt

Teus Nobel LIBERTY GROUP

open:20:30
start:21:30
locatie: toonzaal
zaal: toonzaal

Overladen met lovende albumrecensies van o.a. NRC (“Het album dat zijn doorbraak onderstreept”) en Trouw (“Bravoure vermengd met kwetsbaarheid”) begon Nederlands trompetvirtuoos Teus Nobel in het voorjaar van 2019 aan een tour langs alle grote jazz zalen van Nederland.

Zijn Liberty Group presenteerde het album Journey Of Man o.a. in Paradox, Muziekgebouw Eindhoven, het North Sea Jazz Festival en de Verkadefabriek. Toen de Volkskrant het concert in het gerenommeerde Bimhuis bekroonde met 5 sterren en de woorden “een van de fijnste belevingen die je je als luisteraar van geïmproviseerde muziek kunt wensen”, werd de tour al enkele malen verlengd, inmiddels tot diep in 2020! Vanavond zal hij hierdoor gelukkig ook in de Toonzaal te horen zijn.

Nobel wordt al jaren gezien als een toonaangevende speler aan het Nederlandse jazz-firmament. Zijn albums Flow (2012), Legacy (2014) en Social Music (2016) oogsten zoveel lof dat Jazzism zelfs stelde dat “de toekomst van de jazz is opgestaan”. Eind 2019 volgde bovendien het album Saudade, een ode aan de Braziliaanse meester-componist Antonio Carlos Jobim, een album waarop ook een groot strijkorkest te horen is.

Als voorbereiding op het nieuwe album Journey Of Man besloot Teus, 10 jaar na het voltooien van zijn jazz bachelor, alsnog een jazz masterstudie te gaan volgen. In 2018 studeerde Teus cum laude af en nam hij direct daarna zijn nieuwe album op, met musici waarmee hij al jaren optrekt. Het open, modale karakter van veel van de composities op Journey Of Man geven zijn Liberty Group alle vrijheid om tot de meeste pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen: dat gebied waar elke seconde muzikale beslissingen genomen kunnen worden die composities compleet op zijn kop zetten. 

Teus Nobel gaf inmiddels concerten in meer dan 20 landen wereldwijd; van Brazilië tot Australie, van Rusland tot Ghana. Hij speelde met o.a. Frank McComb (US), Jef Neve (B), Hans en Candy Dulfer, Jazzorchestra Of The Concertgebouw, Ntjam Rosie, Frazey Ford (CAN) en vele anderen.

Bezetting:
Teus Nobel – trumpet, bugel
Alexander van Popta – piano
Jeroen Vierdag – bas
Tuur Moens – drums

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.