kassa
Kunstruimte
di 23 okt t/m vr 19 jan 2018

Terug naar Buiten

Fred Geven

open:09:00
start:00:00
locatie: kunstruimte
zaal: Ikwillem

Van 12 december t/m 19 januari is het werk van Fred Geven te zien in Ikwillem/ Spiegelzaal. Fred geven studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch (1984). Hij werkte vele jaren in opdracht en maakt nu vrij werk dat regelmatig te zien is in exposities, onder andere bij Galerie Loof (Jubbega).

Geven werkt vooral met hout. In zijn atelier ontstaat langzaam een bos, een verzameling beelden die uitdrukking geven aan zijn verwondering over het leven en zijn verbondenheid met de natuur. Dode natuur wordt weer een ziel in geblazen. Het landschap speelt een belangrijke rol. In zijn werk kijkt hij niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen. Herinneringen, afscheid, verdriet en eenzaamheid worden vertaald in poëtische beelden. Leegte en stilte in een bos vol leven.

Fred Geven heeft zijn atelier in de Willem Twee. Op zondag 17 december stelt hij zijn atelier open vaan 12:00 tot 17:00 uur. Behalve zijn ruimte laat hij ook veel nieuw werk zien.

‘Eenvoudige beeltenissen op paneeltjes van hout heeft Fred Geven in een wolk aan de wand van Loof gehangen. Werken die het karakter van hout nauwelijks aantasten. De geschilderde plas water ligt in de diepte van de houtnerf op een noest. Met enkele verfstreken worden afval blokjes en wegwerp plankjes belangrijk gemaakt. Eenvoud is meervoud.’

uit ‘De zeven schoonheden van Galerie Loof’ door Jurjen K. van der Hoek op tumblr.com.

www.fredgeven.nl

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.