Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 18 sep t/m za 14 apr 2018

Tangoconcert Martin de Ruiter en Wim Warman

Concertzaal

open:19:30
start:20:15
genre:Tango
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Drie keer per jaar laaft Willem Twee concertzaal zich aan warmbloedige tangomuziek. Moderne en klassieke tango, maar ook contemporaine neo-tango waarin meer ruimte bestaat voor elektronische tangomuziek, experimenten en cross-overs. Met (onder voorbehoud) Danzarin, El Cachivachi Quinteto, Tanghetto en San Telmo.

Bandoneonist Martin de Ruiter en pianist Wim Warman spelen meesterwerken uit het tango repertoire. Composities, bekende en minder bekende, die van fundamenteel belang waren voor de stormachtige ontwikkeling van deze muziekstijl van de vroege jaren tot nu. Met o.a. la Yumba en Libertango

Wim Warman ontwikkelde na het Rotterdams Conservatorium zijn pianospel in verschillende genres (jazz, pop, latin, fusion). Hij werkte samen met tal van beroemdheden als de bandoneonisten Roberto Alvarez en Victor Hugo Villena, bassist Richard Bona,  en was de pianist van het wereldberoemde tango orkest ‘Sexteto Canyengue’, opgericht door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof, waarmee hij de wereld rondtoerde en o.a. op hetMontreal Jazz Festival speelde. In ’99 verliet hij de groep om zijn eigen muzikale weg verder in te slaan. Sindsdien werkt Wim aan een nieuwe eigen stijl: een mix van jazz, latin, fusion en Argentijnse Tango, waarbij ook een knipoog naar klassiek wordt gegeven en schrijft hij eigen composities. Wim heeft aan de hand hiervan diverse Cd’s gemaakt, waaronder 2 soloalbums: “Cuando la luz aparece” en “Brisa”.

Hij is hoofdvakdocent op de tangoafdeling van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Martin de Ruiter studeerde accordeon aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en speelde met o.a. het Nederlands Blazersensemble, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Metropole Orkest en Toneelgroep Amsterdam. In 1992 begon hij bandoneón te spelen in het ensemble ‘Che Tango‘. In 1995 richtte hij het kwartet ‘El Conjunto’ op. Hij stond hiermee op podia in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Uruguay en Argentinië. In 2014 starte hij Capital Tango, een trio met Andreas Suntrop (electrisch gitaar) en Annie Tångberg (cello). Hij speelde solo-bandoneon in de tango-opera ‘Maria de Buenos Aires’ van Astor Piazzolla in uitvoeringen in Nederland en Japan.

In 2015 schreef hij de muziek voor de theatrale dansvoorstelling MinoTauroTango op teksten van de Uruguyaanse dichter/zanger Juan Tajes. De CD hiervan kwam afgelopen jaar uit.

Martin de Ruiter is programmeur stille film en live muziek in EYE Filminstituut Nederland. Hij schreef diverse scores voor film.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.