Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 20 jan 2018

Grupo del Sur

Tangoconcert

open:19:30
start:20:15
genre:Tango
locatie: concertzaal
zaal: concertzaal

Meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van dit internationale gezelschap dat haar sporen intussen heeft verdiend. In 2017 viert de groep haar 10- jarig jubileum en komt met Danza Maldita.

Danza Maldita verwijst naar de Vermaledijde Dans, de tango, die in het begin van de 20ste eeuw tot ongenoegen van de kerk Europa begon te veroveren. Tevens verwijst Danza Maldita naar de ‘duivelse’ stukken ‘Del Diablo’ van Piazzolla, die in het programma zijn opgenomen.

De musici van Grupo del Sur weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek, de grondlegger van de Tango Nuevo. De ‘Groep van het Zuiden’ speelt bekende werken van deze klassieke componisten in eigen arrangementen, waarin op geraffineerde wijze klassiek en tango met elkaar verweven worden. Grupo de Sur brengt in het nieuwe programma ook eigen werk, geschreven door contrabassist/arrangeur Marc van Rooij. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een bijzondere muzikale ervaring op.

Matías Pedrana – bandoneon
Anne-Marie van de Grint – viool
Paul Hagenaars – gitaar
Ivo de Greef – piano
Marc van Rooij – contrabas


Drie keer per jaar laaft Willem Twee concertzaal zich aan warmbloedige tangomuziek. Moderne en klassieke tango, maar ook contemporaine neo-tango waarin meer ruimte bestaat voor elektronische tangomuziek, experimenten en cross-overs.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.