Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
ma 20 sep t/m zo 02 mei 2021

Support Space

open:09:00
start:09:00
einde:17:00

Support Space
5 april t/m 2 mei 2021

We lopen met een boogje om elkaar heen. We houden afstand. We volgen regels die ruim een jaar geleden nog ondenkbaar waren. We missen elkaar. Daarom zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om verbinding te zoeken. Hoe houden we contact? Hoe steunen we elkaar?

De tentoonstelling Support Space biedt je de gelegenheid om de balans op te maken van veertien maanden corona-maatregelen en de fysieke en mentale leemte die ze tot gevolg had. Drie kunstenaars reflecteren op humoristische, maar ook confronterende wijze op de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ze maken je bewust van wat je hebt gemist of juist hebt meegemaakt. Ze laten je stilstaan bij de absurditeit van het nieuwe normaal. Én ze laten zien hoe we elkaar kunnen blijven steunen en raken.

Vanwege de huidige corona-maatregelen is de tentoonstelling niet in de kunstruimte te zien. De kunstwerken zijn wél online en in de openbare ruimte te beleven. Op Tweede Paasdag 5 april om 19.30 uur wordt de tentoonstelling online geopend, met een gesprek tussen de curator en de kunstenaars en een voorproefje van de kunstwerken.

Isolde Venrooy (1977) maakt van de kunstruimte een ‘waardestation’ waar in steun wordt gehandeld. Je kunt een I SUPPORT YOU – YOU SUPPORT ME supporterssjaal verkrijgen op voorwaarde dat je die aan een ander doorgeeft. Isolde maakt zo het veel gebruikte begrip ‘steun elkaar’ tot een fysieke handeling.

Wil je iemand steunen met de sjaal van Isolde? Stuur dan een mail naar info@isoldevenrooy.com om er een te bestellen. De sjaals worden binnen ’s-Hertogenbosch gratis bij je bezorgd (buiten ’s-Hertogenbosch betaal je verzendkosten), onder de voorwaarde dat je die daarna doorgeeft aan iemand anders. De sjaals zijn beperkt beschikbaar.

Wanda Tiersma (1990) biedt je in haar werk Almost Touching de mogelijkheid om je met een vreemde te verbinden door middel van een 1-op-1 Zoomsessie met de kunstenaar of één van haar assistenten. Gewoonlijk maakt Wanda in haar performances fysiek contact met het publiek. Nu zoekt ze intimiteit en verbinding via een beeldscherm. Volg je nieuwsgierigheid!

Interesse in een Zoomsessie? Reserveer dan een tijdslot door een mail te sturen naar almost.touching2021@gmail.com. Je ontvangt dan een link naar Zoom voor de afgesproken datum en tijd, zodat je vanaf je eigen computer of telefoon de performance kunt ervaren. Je hebt hiervoor geen Zoom-account nodig. De performance duurt een paar minuten tot een kwartier.

Het kunstwerk van Stan Gonera (1994) heet De regels dienen gehandhaafd te worden. Hij heeft een onafhankelijke commissie van experts gevraagd om regels op te stellen die in de openbare ruimte nageleefd moeten worden. Regels over van alles en nog wat – maar niet over COVID-19.

Iedere week worden er nieuwe maatregelen geïntroduceerd in een persconferentie, en worden de regels gedeeld op social media. Je kunt de regels ook tegenkomen in de openbare ruimte van ’s-Hertogenbosch. Houd jij je aan de regels?

Bij deze tentoonstelling hoort het Support Space Pakket: een pakketje met mini-kunstwerkjes waarmee je steun kunt geven aan anderen, en die je uitnodigen om te reflecteren op deze rare tijd. De inhoud van het pakket verwijst naar de kunstwerken in de tentoonstelling.

De pakketjes worden verspreid bij verschillende sociale organisaties in de stad, maar ook jij kunt een Support Space Pakket bestellen. Je betaalt dan alleen verzendkosten. Stuur daarvoor een mail naar jadekerste@gmail.com. Zolang de voorraad strekt.

Gastcurator van deze tentoonstelling is Jade Kerste. De tentoonstelling wordt ondersteund door Willem Twee kunstruimte, de gemeente ’s-Hertogenbosch en een anonieme sponsor

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.