Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 29 okt

Studio4 met Poulson Sq. en Kypski

open:20:00
start:20:30
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal + studio 2 + studio 1

Studio4 is een maandelijkse concertserie voor elektronische en electro-akoestische muziek verbonden aan de Willem Twee studios. Met dit maal het duo Poulson Sq. En Kypsky

Poulson Sq.
Afkomstig van verschillende muzikale achtergronden, vonden Anthony Fiumara en Mathijs Leeuwis elkaar in hun liefde voor soundscapes, ambient music en hun gedeelde ambitie muziek op nieuwe manieren te laten klinken. In hun nieuwe duo-formatie Poulson Sq. laat de klank de tijd los en wordt zo onderdeel van de ruimte. De analoge elektronische muziek van Poulson Sq. omgeeft je als een weids landschap, allesomvattend en tegelijkertijd rijk aan detail. Ieder stuk  is een microkosmos vol loopholes, cirkelbewegingen en copernicaanse wendingen.

Het afgelopen jaar heeft Poulson Sq. het gebied verkend waarin ze zijn neergestreken. Met pedal steel guitar, Buchla en taperecorders leiden ze je tijdens dit concert langs de ambient vergezichten die ze onderweg zijn tegengekomen.

Website Poulson Sq.

Kypski is al meer dan twintig jaar een grote achter de decks en beats, en heeft gewerkt met o.a. Daedelus (Brainfeeder), Pete Philly & Perquisite, Caro Emerald en opende zelfs live voor Philip Glass. Hij werd zesvoudig nationaal scratchkampioen, stortte zich vervolgens op produceren, draaide overal ter wereld (van Paradiso tot Glastonbury!), richtte een band op met C-Mon, en bracht een soloplaat annex game uit: Wreck Fader (2014). Hij heeft nieuwe EP’s en solo-singles uitgebracht, en nu maakt Kypski de opmars naar nog meer nieuw (live) materiaal en een liveshow waarin zijn nieuwe ‘Syntablism’ – systeem, ModBap beats en snelle improv centraal staan. Via ‘Syntablism’ is Kypski in staat om te scratchen met alle componenten van de modulaire synthesizer om zo, live voor je ogen, tot gloednieuwe muziek en een eigen geluid te komen.

Website Kypski

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.