Verhuurhuur bij ons een ruimte
zo 24 feb 2019

Stravinsky, lunch en Cocteau (combiticket)

Om 10:30 ingeleid door Katherine Rosmalen

open:10:15
start:10:30
locatie: concertzaal
zaal: foyer + concertzaal

Het was een schok die nog dagen nadreunde in het Parijs van 1913: de première van Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. De uitvoering betekende een kantelpunt in de muziekgeschiedenis, net als de rellen die uitbraken omdat de toeschouwers de vernieuwingen van Stravinsky te choquerend vonden.  Ook in het publiek die avond: de kunstenaar, ontwerper, dichter en filmmaker Jean Cocteau. Hij was diep onder de indruk van Le Sacre en zou nog vaak met Stravinsky samenwerken, onder andere aan het opera-oratorium naar de mythe Oedipus Rex.

Willem Twee en Design Museum Den Bosch slaan de handen ineen om u mee te nemen naar die bijzondere dag in het Parijs van 1913. Op zondag 24 februari kunt u zich onderdompelen in de muziek en design van die tijd. Maison van den Boer draagt zorg voor een heerlijke Franse lunch (een baguette met brie, uiensoep, Quiche Lorraine, koffie, thee, jus d’orange).

Om 10:30  komt u meer te weten over deze periode in de kunstgeschiedenis in de concertzaal Willem Twee. Katherine Rosmalen zal een korte inleiding verzorgen over de relatie tussen Stravinsky en Cocteau. Daarna kunt u genieten van een uitvoering van Le Sacre du Printemps door Ralph van Raat in de versie voor piano solo. Door de hoge moeilijkheidsgraad wordt dit stuk zelden gespeeld. Na dit concert steekt u simpelweg de straat over en geniet u van een lunch bij Maison van den Boer. Daarna bezoekt u het Design Museum Den Bosch voor de tentoonstelling Jean Cocteau – Metamorphosis. Deze eerste overzichtstentoonstelling van Jean Cocteau in Nederland geeft een geweldig inkijkje in de kunstkringen van die tijd. U zult Stravinsky er vaak tegenkomen, bijvoorbeeld in het gedicht Hommage a Igor Strawinsky en in het werk dat ze beide deden voor Ballets Russes.

Een combiticket voor de inleiding, het concert, de lunch en het bezoek aan Design Museum Den Bosch kost € 40,-. Met Museumkaart is de prijs € 35,-. Stravinsky door Cocteau

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.