Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
di 26 mei t/m vr 21 jun 2019

Staccato

open:15:00
start:16:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Het zal u vast zijn opgevallen dat er de laatste jaren weer meer aandacht is voor het belang van muziekonderwijs in de ontwikkeling van kinderen. Hersendeskundige Erik Scherder geeft hiervoor deze maand een tweede lezing/voorstelling in Theater aan de Parade en Meer Muziek in de Klas vraagt hier o.a. via televisiespotjes landelijk aandacht voor. Gelukkig is het muziekonderwijs op de basisscholen na jaren weer in de lift.

Ook bij ATO-scholenkring is drie jaar geleden, via de muziekimpuls van Fonds van cultuurparticipatie en met (destijds Bureau) Babel als samenwerkingspartner, een start gemaakt met het enthousiasmeren van kinderen en leerkrachten voor meer en beter muziekonderwijs op school. Er waren vele muziekactiviteiten en deskundigheidsbevordering van leerkrachten. Er is keuze voor een muziekmethode gemaakt en naast allerlei andere activiteiten, zoals de vaste muziekdag eens per jaar, staat op een aantal scholen het muziekonderwijs weer voor minimaal 30 minuten per week op het rooster. Ook zijn er vele nieuwe samenwerkingen tot stand gekomen en wordt muziek in het schoolplan opgenomen.
Onder de naam StaccATO loopt de muziekimpuls momenteel op 7 ATO-scholen en op mytylschool Gabriel. De scholen die als eerste zijn gestart: KC De Ontdekking, Merlijn en Aquamarijn, sluiten dit schooljaar de muziekimpuls af en geven zelf een vervolg aan het muziekonderwijs binnen hun school.
We zijn op deze scholen StaccATO in september 2016 gestart met een inspirerend optreden van muzikant Jeroen Schipper voor alle leerlingen. Op 21 juni 2019 mogen we in Willem Twee concertzaal van 16.30-18.00 uur een impressie geven van wat de 3 jaar muziek impuls deze scholen heeft opgeleverd. Hier treden voor u op: verkort traject Bosch Leerorkest, de schoolband van Aquamarijn en enkele schoolkoren. Er wordt ook door kinderen een Maculele dans uitgevoerd. Tussendoor worden leerlingen en muziekstudenten die aan het project hebben deelgenomen kort geïnterviewd door Ans Buys, die momenteel actief is als ambassadeur voor Meer Muziek in de Klas. We sluiten af met een drankje bij de klanken van de Fontastics, de band van een 4-tal leerkrachten/Pabo studenten uit Den Bosch.
Belangstellenden zijn van harte welkom!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.