Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
wo 05 aug t/m zo 25 nov 2018

soup. + a liquid landscape

indie, post rock, electro

open:20:00
start:20:30
genre:Prog rock
locatie: poppodium
zaal: grote zaal
klinkt als: Pink Floyd, Godspeed you black emperor, Mogwai, Sufjan Stevens

De baanbrekende alternatieve rockgroep Soup bestaat al een tijdje. Critici hebben zowel hun albums als hun liveshows bejubeld en de band is stapsgewijs begonnen erkenning te krijgen voor hun genrebrekende muziek.

Volledige discografie omvat: Give It An Empire (2005), Come On Pioneers (2007), Children Of E.L.B (2010), Entropia (2012), DUUN (2013) en The Beauty Of Our Youth (2013). Both Children Of E.L.B en The Beauty Of Our Youth hebben samengewerkt met de grafische wizzard Lasse Hoile, bekend van zijn werk met de Britse prog legendes Porcupine tree. Hans Magnus “Snah” Ryan van Motorpsycho coproduceerde het E.L.B. album, en Mogwai’s audio-baas – Paul Savage – maakte de sonics op The Beauty Of Our Youth. Het geluid van Soup ligt ergens in het landschap van bands als Pink Floyd, Godspeed, Sufjan Stevens, Mogwai en Sigur Ros, met een sterk gevoel voor dynamiek en melancholie in de ruggengraat van de band.

Support: A LIQUID LANDSCAPE

Een A LIQUID LANDSCAPE heeft in het verleden verschillende bandnamen ontvangen, maar de kern van de groep is onveranderd gebleven. Begonnen als een klein viertal in een klein dorp in het noorden van Nederland, werkten de broers Niels en Robert van Dam in de zomer van 1999 samen met frontman Fons Herder. Pas in 2007 vonden ze hun definitieve vorm met Coen. Speelman als hun drummer. Naarmate hun stijl geleidelijk evolueerde van numetal, via emo rock naar postprogressive rock, nam de band in 2009 de naam A LIQUID LANDSCAPE aan. De huidige stand van zaken maakt een bredere opzet mogelijk dan ooit tevoren. De band heeft vanaf het begin altijd geflirt met de akoestische mogelijkheden van hun songs, maar dankzij de backcatalogus en ervaring van vandaag kunnen ze het naar een nieuw niveau tillen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.