Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
zo 10 mrt 2019

Soul Secret + Cirrha Niva

open:15:00
start:15:30
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

Door onverwachte omstandigheden kan Sou Secret de reis van Italië naar Nederland niet maken. Het concert in Willem Twee gaat daarom helaas niet door.

Sinds het begin der tijden heeft de mens met verwondering naar de sterren gekeken. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de kunst eveneens droomt van eindeloze ruimtereizen. Deze fascinatie hoort men ook op het nieuwe album van Soul Secret: “Babel”. Een echte space(metal)-opera.

Dit conceptalbum gaat over twee astronauten die god zoeken in de ruimte. Hoewel het spanningsveld tussen religie en wetenschap kan resulteren in muzikaal vuurwerk, komt het idee hier niet helemaal goed uit de verf. Het verhaal is helaas net iets te overdreven om serieus te nemen. Met name de conclusie, op het einde van In The Hardest Of Times, valt tegen. Ronduit mierzoet! Gelukkig overtuigt de muziek wel en het thema van dit album is daar nochtans debet aan. Het verklaart in elk geval de bedaarde, gewichtsloze tonen op dit album. Welhaast RPWL-achtig! De band laat met deze stijl in wel zien dat men niet bang is om nieuwe werelden te ontdekken.

Sterker nog, de muziek van Soul Secret is eigenlijk al sinds 2008 in beweging. Toentertijd werden de heren nog overduidelijk beïnvloed door Dream Theater. Hoewel de invloed van die Amerikaanse grootmeesters nog steeds merkbaar is, heeft de band stilaan verschillende muziekstijlen geïncorporeerd. Op deze plaat hebben de Italianen inspiratie gehaald uit elektronische muziek. Deze toevoeging werpt zeer zeker zijn vruchten af: zo heeft What We’re All About door de pompende danceritmes een aangename snelheid. Het album wordt welhaast gelanceerd. Het memorabele refrein van dit nummer geeft de compositie bovendien een popachtige pakkendheid. Entering The City Of Gods profiteert eveneens van de dance-invloeden. Het is hierdoor een geweldig nummer dat bovendien vol zit met aangename melodieën. Daarenboven geeft Antonio Vitozzi ons hier een welhaast Guthrie Goven-achtige gitaarsolo. Prachtig! Een ander soort dansinvloed hoort men ten slotte op afsluiter In The Hardest Of Times. De Latinachtige ritmes zijn goed gekozen, zelfs ietwat inventief, en zorgen ervoor dat deze plaat met een prettige compositie eindigt.

– progwereld

Support Cirrha Niva: Legrand (vocals), Rob Willemse (guitars), Richard van der Linden (guitars), Michel Steenbekkers (bass), Robert van Kooij (drums).

Cirrha Niva (afgeleid van Cirrha & Nisa, zoals vermeld in Dante Alighieri’s epische gedicht The Divine Comedy) heeft een sterke DO-IT-YOURSELF-houding en ze werken 220% voor hun muziek.

Alle albums worden uitgebracht op hun eigen onafhankelijke label en worden wereldwijd gedistribueerd door Suburban Distribution. De band investeert veel in kwaliteitsstudio-opnames, cd-productie en perspromotie. En het loont, want de band heeft lovende recenties ontvangen van de nationale- en internationale muziekpers. Muzikale referenties kunnen worden vergeleken met bands als Nevermore, Dream Theater, Psychotic Waltz en zelfs een klein beetje van Iron Maiden, Thin Lizzy en Led Zeppelin.

“Step up step up, all who are fed up. The sad, the mad and the plain insane. Release your freak, it’s showtime!”

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.