kassa
Concertzaal
za 11 nov 2017

Shapeshift Ensemble

Maxim Shalygin: Lacrimosa

open:18:30
start:19:00
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal
Via November Music
Kaartverkoop via www.novembermusic.net.
Willem Twee jaarkaarthouders kunnen reserveren via een mailtje aan info@willem-twee.nl


November Music in Willem Twee concertzaal

Voor het schrijven van een requiem zet iedere componist zijn beste beentje voor. De mooiste muziek wordt vaak geschreven voor het ‘Lacrimosa’ gedeelte. De dodenmis bereikt dan zijn magnetische kern. Dat vindt ook de jonge Nederlands/Oekraïense componist Maxim Shalygin.

Met zijn gloednieuwe werk ‘Lacrimosa or 13 Magic Songs’ duikt Shalygin diep in het sacrale hart van de dodenmis. Het Lacrimosa is ook het deel van het requiem waarin de mens zich tot zijn God richt voor vergeving en genade. Shalygins ‘Lacrimosa or 13 Magic Songs’ is niet geschreven voor stemmen maar is een bijzonder, instrumentaal werk voor zeven violen. Zijn één uur durende werk bestaat uit verschillende delen die gewijd zijn aan een specifieke techniek, textuur en emotionele staat, aldus de componist. ‘Lacrimosa or 13 Magic Songs’ wil de ziel van de mens aanspreken, emoties opwekken en aansporen tot zelfreiniging en vergeving.’ Het is een gezamenlijke compositieopdracht van November Music en de Gaudeamus Muziekweek.

In zijn hartstochtelijke muziek laat Shalygin zich beïnvloeden door de apocalyptische visioenen van filmregisseurs als Lars von Trier en Andrej Tarkovski. ‘Lacrimosa’ wordt uitgevoerd door Shapeshift, een nieuw en flexibel ensemble. Tijdens dit concert maken talentvolle violisten als Emmy Storms, Andrii Chugai, Pieter van Loenen en Diamanda La Berge Dramm deel uit van de bezetting.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.