Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
ma 20 sep t/m vr 20 sep 2019

Scarlet Stories + Noctambulist

open:19:30
start:20:00
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

“Nature’s creative power is far beyond man’s instinct of destruction (Jules Verne, 1869)”

Scarlet Stories verkent de duistere plaatsen van de wereld in hun progressieve, eclectische muziek; het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens, sterk en rauw!

Van origine wordt de muziek geschreven in akoestische setting en werd de basis gelegd door Bram te Kamp en Lisette van den Berg (Ayreon, Karmaflow). Sterk beïnvloed door progressieve metal en verhalen maakte het tweetal melancholische, akoestische verhalen. In de herfst van 2012 werd echter de stap genomen om hun muziek ook te vertalen naar volledige bandvorm. Door hun krachten te bundelen met Tim Kuper (Kudra Mata), Maarten Grimm, Carmen Raats (Witte Wieven) en Sophie Ansems (Karmaflow, Sophie Marlon) creëert Scarlet Stories een unieke vorm van sinistere progressieve muziek met een gevarieerde lijst van muzikale invloeden. De verhalen die worden verteld gaan over de donkere zijde van de mensheid, emoties, onrecht, schoonheid en moord; geschreven om tot denken aan te zetten en gebracht met een indrukwekkende en dramatische live uitvoering.

Scarlet Stories stond al in het voorprogramma van o.a. Antimatter, Danny Cavanagh (Anathema), Gus G & Marty Friedman, Stream of Passion, KLONE en meer. Na een succesvolle crowdfunding campagne is de band in 2019 de studio ingegaan voor het opnemen van hun debuutalbum onder leiding van Joost van den Broek (Ayreon, After Forever)!
Op donderdag 19 september ziet het debuutalbum ‘Necrologies’ van de Nederlandse zeskoppige dark prog rock-metal band Scarlet Stories het levenslicht. De geboorte van ‘Necrologies’ (vertaald: necrologieën – ofwel overlijdensbericht; een levensbeschrijving van een overleden persoon zoals deze vlak na zijn dood verschijnt in een tijdschrift of dagblad) staat in paradoxaal contrast met de thematiek en (bloed)rode draad van deze eerste langspeler: verhalen over de dood.

Op donderdagavond 19 september 2019 wordt het nieuwe album integraal uitgevoerd tijdens de release party in Willem-Twee Poppodium in Den Bosch. De support act voor die avond wordt binnenkort bekendgemaakt.

Support: Noctambulist werd opgericht in november 2016 door vrienden en huisgenoten Sam C.A. (ex-Discreator), Mitchell Scheerder (Treurwilg) en J.D. Kaye (Purest of Pain). Met de toevoeging van Robin Waij op lead-gitaar werd wat aanvankelijk begon als een terugkerend dronken geklets een hechte eenheid. Na een paar maanden repeteren en schrijven vertrok Robin vanwege tijdgebrek en vond de band een waardevolle vervanging in Stef Heesakkers, ook uit Treurwilg.

Noctambulist combineert de rauwheid van black metal met atmosferische post-rock / punk passages. De band schrijft het liefst teksten in het Nederlands omdat het onderwerp dichter bij huis ligt.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.