Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
zo 20 sep t/m zo 29 mrt 2020

Sarasvati Kwartet

open:11:45
start:13:15
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal
Een heerlijk programma voor de zondagmiddag: het Sarasvati Kwartet speelt twee strijkkwartetten uit de Eerste Weense School. Met Joseph Haydn als geestelijk vader van het strijkkwartet kwam dit genre rond 1800 volop tot bloei. Met de erfenis van Haydn wist Beethoven wel raad: hij ontwikkelde het strijkkwartet gretig door en bracht het naar grote hoogte.
Het Sarasvati kwartet is een jong, veelbelovend strijkkwartet dat ontstaan is in Amsterdam. Het werd in 2019 opgericht door Davita Laseur (viool), Olav Slootbeek (viool), Simon Rosier (altviool) en Charlotte Brussee (cello). Individueel hebben zij les aan het Conservatorium van Amsterdam van Vera Beths, Peter Brunt, Francien Schatborn en Maarten Mostert.

 

Een enorm plezier in samen muziek maken is het bindende element van dit kwartet. Samen krijgen zij lessen aan het conservatorium van onder anderen Dmitri Ferschtman en Nobuko Imai. Daarnaast volgt het Sarasvati kwartet sinds enige tijd masterclasses aan de Nederlands Strijkkwartet Academie (NSKA) bij onder meer Quatuor Danel en het London Haydn Quartet. Op het programma Strijkkwartet in g klein, op. 74 nr. 3, bijgenaamd "De Ruiter" van Joseph Haydn en Strijkkwartet in Bes groot, op. 18 nr. 6 van Ludwig van Beethoven.


Als u gebruik wilt maken van een heerlijke lunch (soep, luxe broodjes, melk of jus d'orange), is er ook een combiticket beschikbaar van € 20,- Klik om te reserveren op de oranje button met 'Tickets' en selecteer de optie 'Combiticket'.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.