Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 13 aug t/m zo 26 mei 2019

Sahriye – سهرية

open:20:00
start:20:30
locatie: concertzaal
zaal: foyer + concertzaal

Sahriye is een avond, waar de traditionele Arabische muziek centraal staat en met elkaar gevierd wordt. Verwacht live muziek uit Syrië, Libanon, Egypte en andere landen uit het Midden Oosten, met meerdere optredens per editie.

Tijdens deze tweede editie behouden we de vertrouwde plek voor het avondprogramma in Willem Twee concertzaal. Voor degene die nog even door willen en zin hebben om te dansen, hebben we een speciaal programma samengesteld tot in de vroege uren in Van Aken in het Werkwarenhuis!

LINE-UP Willem Twee concertzaal (20:00 - 00:00):

Dyar
De naam DYAR betekent huis in het Arabisch. Zo zien de Syrische en Nederlandse bandleden de functie van hun muziek ook, als een denkbeeldig (t)huis waarin mensen zich thuis voelen, waarin iedereen welkom is en waarin Arabische en Westerse muziek samen kunnen wonen.

De band laat in hun vertolkingen van traditionele Arabische volksmuziek ook jazz, hiphop en andere Oosterse en Westerse muziekstijlen doorklinken.

Brader Musiki
Brader Musiki is een Koerdische zanger en saz-speler uit het Koerdische deel van Turkije die al 30 jaarwoonachtig is in Nederland. Musiki heeft al aardig wat albums op zijn naam staan en speelt momenteel ook veel in het Koerdische deel van Irak waar hij een grote bekendheid is. In 1991 nam Brader twee nummers op samen met The Ex voor een 7", genaamd 'Militan' en 'CemeRyne', als onderdeel van de 6. Serie. In die tijd deed hij ook een kleine tournee met de Dog Faced Hermans en stond hij live op het podium met The Ex.

Bakr Al-jaber
Bakr al Jaber kennen we nog van de vorige keer! Zijn werk onderzoekt de relatie tussen schoonheid, oorlog en de dualiteit van het zijn. Hij gebruikt zijn poëzie als een brug tussen de waarden van zijn geboorteland en de complexiteit van de westerse samenleving. Terwijl hij sterk wordt beïnvloed door de Arabische poëzie en schrijfstijl, is zijn werk verre van traditioneel. Deze tweede editie wordt hij muzikaal ondersteunt door Anan Al Kadamani.

LINE-UP Van Aken in het Werkwarenhuis (23:00 - 03:30):

Dj Moe.Z
DJ Moe.Z was een van de vele DJ’s in Damascus (Syrië) en was resident DJ in vele Clubs door de jaren heen. In 2012 werd hij geluids-technicus bij Radio Bar in Beirut (Libanon), in die tijd raakte hij betrokken in de Hiphop beweging en werd hij een van de grotere Hiphop DJ’s in Beirut. In die tijd werkte hij ook mee aan een radio show, Hip-Hop 101. Tegenwoordig woont hij in Duitsland, waar hij zijn carrière weer opbouwt en betrokken is bij culturele evenementen.

Bob VanDer
Bob Vander is opgegroeid in Damascus, waar hij sinds 2005 zijn eigen sound ontwikkeld heeft. In een van de weinige clubs in Damascus was hij resident en heeft hij een behoorlijke naam en achterban gekregen. Hij vertrok in 2014 naar Lebanon om zijn muzikaliteit te verbreden. Later verhuisde hij naar Sudan en bezocht hij Ethiopië, Eritrea, Egypte en Uganda om artistieke inspiratie op te doen bij de locale bevolking. Kort daarna is hij naar Duitsland verhuisd waar hij nu nog woont en is onderdeel van de ‘’FriskyRadio Family’’.

TICKETS Willem Twee concertzaal + van Aken: €12,50
TICKETS van Aken: €5,00 aan de deur

Sahriye wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente 's-Hertogenbosch (Cultuurfondsen 's-Hertogenbosch) Fonds Pop-Up, Willem Twee concertzaal, Van Aken in het Werkwarenhuis en Refugee Team

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.