Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 18 sep t/m zo 27 okt 2019

Safe Space

locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte

Safe Space
12 t/m 27 okt 2019
opening zaterdag 12 oktober, 15:30 uur, inloop v.a. 15:00 uur

In de tentoonstelling Safe Space staat de bezoeker centraal. Kunst vraagt om aandacht van het publiek, zoals gewoonlijk, maar in deze tentoonstelling krijgt het publiek rechtstreeks aandacht terug. De kunstwerken in de tentoonstelling zijn te bekijken zonder interventie van de bezoeker maar de installaties floreren pas echt wanneer de bezoeker deelneemt.

Safe Space laat een onverwachte en intrigerende kant van kunst zien. Er zijn kunstwerken die vragen aan de bezoeker stellen, zoals het werk van JAM van der AA, of de bezoeker op een prettige manier te kijk zetten, zoals het niets verhullende photoboard van Derk Müller. De performances van Maarten Bel en Isabelle Bisseling kenmerken zich door humor, verwondering en vervreemding.

De tentoonstelling biedt ook ruimte om te participeren in subtiel en meditatief werk. Bijvoorbeeld bij de één-op-één ontmoeting met een stukje natuur in het werk van Rob Sweere en de installatie van Kunrad waar je naar papier kunt luisteren. Maar er zijn ook grote installaties om helemaal in op te gaan zoals de vrolijke dwaaltocht tussen kleur en vorm van Christina de Korte en de intieme installatie van Aura Rendon Benger waar de bezoeker zich helemaal in terug kan trekken.

De kunstwerken in deze tentoonstelling brengen de bezoeker in een andere sfeer en zetten de zintuigen op scherp. Ze zijn speciaal voor de bezoeker gemaakt en hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden een veilige ruimte waarin verwondering, humor en intimiteit kan worden ervaren.

Het werk liever samen ervaren? Er worden gratis rondleidingen aangeboden bij de tentoonstelling op zaterdag 19, zaterdag 26 en zondag 27 oktober om 13.00 uur. Bij de rondleiding is er veel ruimte voor de inbreng van de groep en een gesprek met elkaar. Aanmelden kan door te mailen naar jadekerste@gmail.com.
In het bijzonder worden groepen blinden en slechtzienden, yoga-, pilates-, mindfulness- en meditatiebeoefenaars, medici en wetenschappers en senioren uitgenodigd voor een speciale gratis rondleiding die apart in te plannen is. Tijdens de rondleiding staan we stil bij de kunstwerken die passen bij de betreffende groep, en bekijken we ook de rest van de tentoonstelling vanuit dit perspectief. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Jade Kerste via jadekerste@gmail.com.

De tentoonstelling wordt op 12 oktober geopend met een performances van Isabelle Bisseling en Maarten Bel en er zijn live drawings van Menah.

Gastcurator van Safe Space is Jade Kerste

Deelnemende kunstenaars:
JAM van der AA
Aura Rendón Benger
Maarten Bel
Isabelle Bisseling
Tom Kortbeek en Roos Meerman
Christina de Korte
kunrad
Menah
Derk Müller
Rob Sweere

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.