kassa
Concertzaal
di 21 feb 2017

Deborah Carter & Capella Brabant

Sacred Concert Master Class

open:19:00
start:19:45

Masterclass ter voorbereiding op Duke Ellington’s Sacred Concert door Amerikaanse ster-vocaliste en jazz-zangeres Deborah Carter.

Capella Brabant zoekt regelmatig de combinatie met andere kunstvormen op. Duke Ellington’s ‘Sacred Concert’ stond nog niet eerder op het repertoire en ook het zingen van jazz is nieuw voor het kamerkoor. Ter voorbereiding op de uitvoering van ‘Sacred Concert’ eind maart /begin april wordt op dinsdag 21 februari a.s. een masterclass georganiseerd. De Amerikaanse ster-vocaliste en jazz-zangeres Deborah Carter coacht dan de 28 leden van Capella Brabant in de Willem Twee concertzaal (v/h De Toonzaal). Deze masterclass is openbaar en biedt bezoekers ongetwijfeld een bijzondere avond.

Duke Ellington’s ‘Sacred Concert’ beleeft primeur
Het Brabants Jazz Orkest, Capella Brabant en ster-vocaliste Deborah Carter blazen Ellington’s avondvullende meesterwerk ‘Sacred Concert’ nieuw leven in. Dit magnum opus (geschreven in delen van 1965 tot 1973) wordt hoogstzelden uitgevoerd in de concertzalen. Uitgangspunt van deze uitvoering is de stijlvolle, gearrangeerde versie van de bekende Zweedse componist en arrangeur, Örjan Fahlström. De regie van het concert is in handen van regisseur Vincent van den Elshout. De uitvoering zal dan ook niet alleen een lust voor het oor maar ook voor het oog zijn.

‘Sacred Concert’ wordt uitgevoerd op 30 maart ’17 in Utrecht, TivoliVredenburg, op 1 april in Tilburg, Concertzaal en op 2 april in ’s-Hertogenbosch, Verkadefabriek.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.