Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 23 okt t/m zo 08 jul 2018

RONDLEIDING Neue Heimat

open:09:00
start:16:00
locatie: kunstruimte
zaal: kunstruimte

Zondag 8 juli is de laatste kans om de tentoonstelling Neue Heimat te bekijken in de kunstruimte van Willem Twee muziek en beeldende kunst. Je kunt deze dag om 16.00 uur tevens aansluiten bij een rondleiding van ongeveer 1 uur door de twee curatoren van deze tentoonstelling: Eveline Van de Griend & Sarie Nijboer

Zowel de entree van de tentoonstelling als de rondleiding is gratis.

De tentoonstelling Neue Heimat gaat over de hedendaagse definitie van ‘thuis’ in tijden van een transcultureel leven. De zoektocht naar een nieuw thuis is meer relevant dan ooit. We steken grenzen over, vrijwillig of gedwongen waardoor socio-culturele, religieuze, en taalkundige structuren veranderen.
Welke verschuivingen in het denken over het begrip thuis vinden er plaats en hoe bouwen we een nieuwe leefomgeving? Neue Heimat reflecteert door middel van kunst op hedendaagse onderwerpen waaronder de gevolgen van immigratie en het samenkomen van een grote diversiteit aan culturen.

Deelnemende kunstenaars:
Roi Alter, Bram Braam, Marc Bijl, Johannes Buss, Chan Sook Choi, Iris van Dongen, Hadassah Emmerich, Eveline van de Griend, Nicoline van Harskamp, Jan Hoek, Benjamin Li, Stephan Mörsch, Anssi Pulkkinen, Yorgos Sapountzis en Helen Verhoeven.

Graag aanmelden voor de rondleiding (aantal personen) via ivonnevandervelden@willem-twee.nl o.v.v finissage Neue Heimat.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.