Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
za 25 mei t/m zo 31 mrt 2019

Robert Roest

open:09:00
start:09:00
locatie: kunstruimte
zaal: Spiegelzaal

Robert Roest (1992)

Woont en werkt in Utrecht en is afgestudeerd aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

9 maart t/m 31 maart 2019

De schilderkunst van Robert Roest is geworteld in zowel de hedendaagse wereld van de nieuwe media als in de geschiedenis van de schilderkunst. Hij werkt vanuit een klassieke schildertechniek. Zijn beelden zijn daarentegen allesbehalve klassiek.

Hoewel het onderwerp voor sommige schilders slechts een reden is om de formele kwaliteiten van het schilderen (textuur, penseelstreken, kleur, materiaal) te onderzoeken, keert Roest deze benadering om. Tot op welke hoogte behoudt het schilderij zijn ‘aura’, zelfs wanneer het een min of meer nauwgezette kopie is van gecombineerde digitale beeldfragmenten? Roest werkt met beelden die hij vindt op het internet. De geschilderde beelden zijn in eerste instantie niet meer herkenbaar. Het originele beeld is ook niet van belang. De beelden die Roest gebruikt zijn een elektronische weergave. Ze zijn vervormd of zo ver ingezoomd dat ze alleen nog uit pixels bestaan.

Zijn werk is gestructureerd in een reeksen van 5-15 werken. Deze seriële methode biedt hem de vrijheid om verschillende invalshoeken te verkennen en diverse stijlen te gebruiken waarmee hij zijn werk ‘open’ houdt. De series bestaan naast elkaar, op dezelfde manier dat verschillende rollen van een acteur naast elkaar bestaan. Zoals een slang die telkens opnieuw zijn huid wil ontvluchten. Het werk gaat veelal over de fysieke ervaring van het zien en ook over onze perceptie, over de impact die beelden op ons hebben, niet in het minst de beelden die we online zien.

www.robertroest.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.