Verhuurhuur bij ons een ruimte
Poppodium
za 03 nov 2018

Robert Jon & The Wreck + In My Tree

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: The Allman Brothers, Rival Sons

Robert Jon & The Wreck is niet zomaar weer een southern rock act. Zij geven een eigen draai aan deze muziek, meer soul en meer blues!

De muzikale reis van de band begint in februari 2011 als ze hun eerste cd, “Fire started”, uitbrengen, een bluesrock plaat met country en classic rock invloeden. Ze doen veel live ervaring op tijdens de tour door de Verenigde Staten die volgt om de cd te promoten. Na een paar kleine wisselingen in de bezetting gaan ze in 2013 met producer Warren Huart ( Aerosmith) de studio in. Tijdens de Orange County Awards winnen ze de “Best Live Band” award en worden ze genomineerd in de categorieën : “Best Rock” en “Best Blues”.

Mede door een optreden op het SXSW festival komen ze ook in Europa in beeld. Veel optredens volgen en ze leven naar het motto dat ze ook op de website hebben staan: Music, Miles Whiskey.
In 2016 komt het 4e album met Warren Huart uit en laten ze opnieuw zien hoe breed Southern rock is. Sommige nummers doen denken aan The Allman Brothers, sommige aan Rival Sons. Via een ballad naar de countryrock, maar alles in een bluesy jasje.
Laat je verrassen door deze bijzondere band die niet zo vaak in Nederland te zien is.

Support: In my tree

In My Tree is een band die ontstaan is in het Brabantse Oss. Begonnen in 2013 als songwriting duo is de band intussen uitgegroeid tot een zeskoppige, ijzersterke formatie. Met een eigentijdse variant van country, blues en folk, heeft de Americana van de heren een bloedmooi geluid, waarin zij de perfecte balans tussen een duistere en tegelijkertijd lichte en levendige sound vinden. Sinds de eerste plaat ‘In My Tree’ uitkwam in 2013 heeft In My Tree niet stilgezeten. Opvolger 'Push The Plow' kwam in september 2015 uit, en werd door de liefhebbers goed ontvangen. ‘’Als de laatste noot is weggestorven overheerst ontegenzeggelijk de dorst naar meer’’ (8weekly). Ook de meer dan geslaagde albumpresentatie werd beloond met enkel lof. ‘’De goed gevulde zaal van De Groene Engel in Oss dampt van het enthousiasme en het applaus, dat de heren na afloop ten deel valt, is wel verdiend en zeer krachtig’’ (Festen). Ook door Radio Veronica werd de band opgemerkt. Meerdere keren werd de band gedraaid, waarna zij uitgenodigd werden voor een live set in de studio. Arrow Classic Rock doopte hen ‘Grutte’s Choice of the Month’.

Op live gebied heeft In My Tree tot nu toe Festival Mundial, Bevrijdingsfestival Brabant, Ashville Festival, Come Out and Play, Freerail Festival, W2, Groene Engel, Podium de Noordkade en vele andere podia en festivals aangedaan. Daarnaast stond de band twee maal in het voorprogramma van Amerikaanse songwriting grootheid Israel Nash. In De Grote Prijs van Nederland schopte In My Tree het tot een 9e plaats, in de Paaspop contest behaalden zij een eervolle 2e plaats.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.