kassa
Poppodium
za 29 sep

Rob Klerkx & the secret

open:20:00
start:20:30
locatie: poppodium
zaal: Kleine Zaal
klinkt als: explosive americana

Rob Klerkx is bekend door zijn werk als drummer (o.a. Moke, Paulusma), maar is voornamelijk actief als liedjesschrijver en frontman van zijn collectief Rob Klerkx & The Secret. “In essentie ben ik songschrijver, die ook is gaan drummen. Muziek is zo’n ontzettend mooi medium om het over de grote onderwerpen van het leven te hebben. Dat kan uit eigen ervaring, maar hoeft niet. Daar zit mijn passie, het willen delen. Universeel willen zijn, connectie maken met andere mensen. Bij mij doen Damien Rice, de late Johnny Cash, PJ Harvey, Radiohead, Wilco, Nick Cave en Chris Robinson van The Black Crowes dat.

De muziek die hij maakt wordt vaak beschreven als ‘explosive americana’, maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Met zijn band The Secret doorbreekt Rob Klerkx de grenzen van muzikale genres. De band zoekt de juiste balans tussen experimentele muziek en makkelijker behapbare muziek, ook bij hun optredens. 

De muziek gaat van rechttoe-rechtaan pop tot southern rock met soms psychedelische kanten, beïnvloed door de rijke songwriting historie van Nashville. Klerkx heeft een contract met de Nashville Songwriters Association International en is dan ook regelmatig in Nashville te vinden om met lokale auteurs te schrijven en te spelen.

De band heeft inmiddels zeven albums uit, waarvan het laatste album ‘Fever Dream’ eind 2016 verscheen. ‘Fever Dream’ is wezenlijk anders dan voorganger ‘Magnolia’. Het is een krachtige rockplaat met een psychedelisch randje, die is geïnspireerd door (grunge-)voorbeelden uit de jaren ’90. Rock die een progressieve kant raakt, met als houvast goede songs.

Krap anderhalf jaar na de release van het zeer goed ontvangen album ‘Fever Dream’ van Rob Klerkx and The Secret komt dit collectief al met de opvolger, ‘Back To Cumberland’.

De band heeft haast, een intens en dwingend gevoel om muziek de ether in te slingeren, de inspiratie en songs zijn er, schrijven, opnemen en uitbrengen lijkt haast het motto te zijn van de band.

Met een zanger/schrijver die gemiddeld 5 keer per jaar in Nashville verblijft en schrijft met opkomende en gearriveerde schrijvers uit de Nashville scene.  Die tevens een publishing deal heeft in Nashville (bij Dan Hodges Music) en uitvoert waar een heleboel andere mensen over praten; kon het niet uitblijven om het eerste deel van deze songs uit te brengen op een album. 

‘Back To Cumberland’, een plaat die liedjes bevat die allemaal voortgekomen zijn uit “co-writes” tussen Nashvilles' finest en Rob zelf. Die als thema de zoektocht bewandelt en beschrijft naar je roots, familiebanden en je persoonlijke geschiedenis. Gezien vanuit het perspectief van de migranten die naar Amerika vertrokken en via de Cumberland rivier in het zuiden van Amerika arriveerden. 

Aan het collectief The Secret de taak om dit te vertalen naar een sound en visie. Laat dat maar hen over, deze plaat is ruw, ‘in your face’, puur, hard, eerlijk en schuurt, net als het leven en de zoektocht zelf, laat je meenemen op een rollercoaster ride en ontdek zelf wat een intense plaat dit is geworden!

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.