Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
vr 23 nov 2018

Reijseger Fraanje Sylla

Jazz, Afrikaanse liederen en klassiek

open:19:30
start:20:30
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal

De persoonlijke muziek van Ernst Reijseger, Harmen Fraanje en Mola Sylla heeft een soort universeel karakter dat iedereen weet te raken. Nationaliteit, afkomst, huidskleur of muzieksmaak zijn niet meer relevant.

Hun muziek is wel eens beschreven als ‘het perfecte amalgaam van jazz, Afrikaanse liederen en klassieke muziek’.

Het trio bracht twee albums uit voor het label Winter & Winter en maakte de muziek voor verschillende films van de bekende filmmaker Werner Herzog.

Cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en Senegalese zanger-slagwerker Mola Sylla kunnen als geen ander een eigen taal creëren op het podium; en hoewel het misschien niet direct wordt begrepen, kan het heel duidelijk worden gevoeld. Het trio maakt woeste en mooie muziek die ook melancholisch is en altijd sterk wordt gesteund door de uitstekende stem van hun Afrikaanse zanger. Het uitbundige, geïmproviseerde pianospel van Fraanje en de subtiele melodieën van Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel geheel waar niets is wat lijkt. “

Het trio is de creatieve partner van muzikanten, dichters, dansers, acteurs, schilders, beeldhouwers, fotografen en filmmakers.

De muzikale samenwerking omvatten geïmproviseerde muziek en jazz met Louis Moholo, Luciano Biondini, Fredrik Ljungkvist, klassiek en barok (Erik Bosgraaf), traditionele muziek (Groove Léle van Réunion, Tenore e Concordu de Orosei uit Sardinië, Ferenc Kovács en Kálmán Balogh uit Hongarije, Rónán Ó Snodaigh uit Ierland). Reijseger Fraanje Sylla werkte samen met fotografen Krijn van Noordwijk en Myles O’Reilley. En ze speelden live tijdens de prijsuitreiking van verschillende World Press Photo-edities.

Ernst Reijseger: cello

Harmen Fraanje: piano

Mola Sylla: zang en multi-instrumentalist

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.