Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
do 08 nov 2018

Ragazze Quartet

November Music

open:18:00
start:18:45
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal
Radio Rusland
Ragazze Quartet deelt in Radio Rusland het podium met acteur Noël S. Keulen. Samen met componist des Vaderlands Mayke Nas en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, nemen ze het publiek een avond mee de ether in.
Er klinken Russische strijkkwartetten van Sjostakovitsj en Goebaidoelina, maar ook interviews, speeches, reclames en andere historische opnames waarin Stalin, Poetin, Zijlstra, Dijkhoff en menig ander de revue passeert. Én we zien een componist, die verstrikt raakt in een gepassioneerde woordenvloed. Componist des Vaderlands Mayke Nas vervaardigde het raamwerk rondom de stukken, waarin ook haar nieuwste strijkkwartet Etherkwartet nr. 9 is ingebed.
Mayke Nas is tot november de Componist des Vaderlands en natuurlijk mag dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Bevlogen, ironisch en traag componerend. ‘Ik maak mezelf gek om het goed te laten klinken’, aldus de componiste over zichzelf. Op vrijwel iedere editie van November Music duikt ze op met haar speelse en vitale muziek.
Ook het Ragazze Quartet mag natuurlijk niet ontbreken op het festival. Vorig jaar waren ze nog ensemble-in-residence met een viertal uiteenlopende concerten. Geen uitdaging gaat dit jonge kwartet uit de weg en de samenwerking met Mayke Nas kan alleen maar tot iets moois en unieks leiden. Het kwartet bestaat uit Rosa Arnold (viool), Jeanita Vriens (viool), Annemijn Bergkotte (altviool), Rebecca Wise (cello).
Na afloop van het concert wordt een boekje over Mayke Nas in onze serie componistenportretten gepresenteerd 
Uitvoering – Ragazze Quartet
Acteur – Noël S. Keulen
Tekst – Ilja Leonard Pfeijffer & Mayke Nas

PROGRAMMA

Mayke Nas – Etherkwartet no.9
Dimitri Shostakovitsj – Strijkkwartet no.10
Sergej Rachmaninov – Strijkkwartet no.1
Sofia Gubaidulina – Strijkkwartet no.2

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.