kassa
Concertzaal
za 11 nov 2017

Ragazze Kwartet | Nora Fischer | Remco Menting

Morris Kliphuis: The Secret Diary of Nora Plain

open:13:30
start:14:00
locatie: concertzaal
zaal: Concertzaal
Via November Music
Kaartverkoop via www.novembermusic.net.
Willem Twee jaarkaarthouders kunnen reserveren via een mailtje aan info@willem-twee.nlNovember Music in Willem Twee concertzaal

Een heuse wereldpremière van aanstormend componeertalent Morris Kliphuis. Hij schreef een liedcyclus, speciaal voor het Ragazze Kwartet en rijzende ster, sopraan Nora Fischer. De teksten zijn geschreven door de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III.

Kliphuis’ The Secret Diary of Nora Plain is het intieme verhaal van een jonge vrouw die haar eigen leven probeert te leiden in een wereld die alsmaar meer wil binnendringen – tot in haar diepste gedachten en gevoelens. Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen de maatschappij, privacy, paranoia en erotiek. Het resultaat is een gloednieuwe liedcyclus met een onheilspellend verhaal verteld in uitgesponnen liederen voor sopraan, omlijst door hartstochtelijke strijkkwartetklanken en de onvoorspelbare ritmiek van de jazz.Morris Kliphuis is naast componist actief als hoornist in het improvisatietrio Kapok en ensemble Stargaze. Vorig jaar tijdens November Music klonk van hem nog een succesvol werk dat werd uitgevoerd door ensemble Stargaze. De uitvoering van The Secret Diary of Nora Plain is in handen van het Ragazze Kwartet, zangeres Nora Fischer en drummer Remco Menting (Kapok). Het strijkkwartet was al diverse malen te horen tijdens November Music in speciale producties en is dit jaar het ensemble-in-residence op het festival met vier totaal verschillende concerten.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.