Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
ma 21 jan t/m zo 29 apr 2018

Rabi Koria

open:11:00
start:11:00
locatie: kunstruimte
zaal: Spiegelzaal

05 april t/m 29 april 2018, Spiegelzaal

Culturen komen samen in Rabi Koria’s werk, zowel in beeld als techniek. De huidige conflicten in het Midden-Oosten zijn belangrijke factoren in zijn werk. Vorm en inhoud gaan een dialoog aan, zoals in de fragmentatie van het beeld.

Volgens Rabi Koria ontstaat het wederzijdse onbegrip tussen de inwoners van het conflictgebied de Oriënt en de bevolking van de veilige Occident door de context waarop het publiek over deze gebieden wordt geïnformeerd door de media.
Rabi probeert vat te krijgen op het onbegrip.
Zijn zoektocht heeft geleid tot meerdere abstracte beelden die samengesteld zijn vanuit fragmenten uit de media. In zijn recente werk schildert hij elementen van Perzische tapijten op keramische tegels. Rabi Koria is in 2015 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Dat jaar won hij ook de  koninklijke prijs voor vrije schilderkunst, waar hij in 2017 nog eens voor genomineerd werd.
Rabi's werk is onder andere te zien geweest op PAN Artfair en Kunst Rai in Amsterdam en Rotterdam Contemporary en No Walls in Rotterdam.

www.rabikoria.nl

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.