Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
do 09 jul t/m do 23 jan 2020

Purple Pilgrims

Muziek op Donderdag

open:20:30
start:21:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer

**‘Muziek op Donderdag’ is dé wekelijkse muziekavond van Willem Twee toonzaal. Laat je elke donderdag verrassen met steeds een andere band en uiteenlopende muziekstijlen. Live muziek, gezellig en altijd gratis! **

Purple Pilgrims is het Nieuw Zeelandse dreampop project achter de tweelingzusjes Valentine en Clementine Nixen. Ze zijn opgegroeid in Hong Kong en South Island (NZ). De zusjes combineren hun roots in de volksmuziek met een doorvertaling van hun eigen telepathische innerlijke werelden.

Verschillende tours in Europa en de VS met Ariel Pink, Gary War en Yek Koo heeft ze geïnspireerd hun spectrum te verbreden. Om het debut-album ‘’Eternal Delight’’ op te nemen, hebben ze zich afgezonderd in Tapu, West NZ, in een schuur omringt door palmbomen en vogels. De isolatie, de sterren en het nachtzwemmen is terug te horen in de muziek.

In 2018 werkten de zusjes samen met de legendarische gitarist Roy Montgomery op zijn album ‘’ Suffose’’, samen met een paar van de meest spraakmakende vrouwelijke vocalisten van dit tijdperk (Grouper, Circuit Des Yeux, Julianna Barwick).

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.