Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
wo 27 mei t/m di 05 nov 2019

Prijswinnaars ‘Trillende lucht’

November Music

open:19:30
start:20:00
locatie: toonzaal
zaal: foyer + toonzaal

Eigenzinnigheid is een belangrijke karaktertrek voor iedere componist. Een motor voor de creativiteit en een strategie voor een lange, gevarieerde carrière. Stichting Trillende Lucht uit Amsterdam kent iedere twee jaar de Open Oor prijs toe aan toondichters die zo’n geheel eigen klankwereld optuigen. Een stimuleringsprijs voor ervaren en beginnende componisten die het risico niet uit de weg gaan.

Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan de Oekraïense/Nederlandse componiste Anna Korsun die in 2014 nog de Gaudeamus Muziekprijs in de wacht sleepte. De jury was vol lof over Korsuns werk: “Het werk van Anna Korsun is dat van een gevoelige en autonome artiest die vrijwel onberoerd lijkt door de snelheid waarmee de maatschappij verandert en de technologie zich ontwikkelt.” Met minimale middelen en magnifiek getimede instrumentale vondsten creëert Anna Korsun een magische klankwereld die zijn gelijke niet kent. Korsun sleepte vijf jaar geleden al de Gaudeamus Muziekprijs in de wacht. Vanavond presenteert ze samen met Ensemble Modelo62 een dwarsdoorsnede van haar oeuvre. Muziek waarin met verwachtingsvolle stiltes en ongehoorde klanken een spanningsboog wordt gecreëerd. Eigentijdse muziek die de lucht letterlijk laat trillen. Op het programma staan Tollers Zelle voor elektrisch gitaar en sopraan, Ucht voor ensemble, Signals voor veertien stemmen met megafoons en Pulsar voor orgel en sopraan waarbij Korsun zelf als uitvoerende optreedt. Lees hier het artikel over Anna Korsun op Cultuurpers.

In 2017 won Gilius van Bergeijk (1946) – nestor van de uitdagende, experimentele muziek in Nederland – als eerste componist het Open Oor. Twee componisten die vastgeroeste conventies binnen de muziekpraktijk met veel gevoel voor theater en klankexperiment weten te omzeilen.

Tijdens November Music wordt er werk van Korsun en Van Bergeijk gespeeld tijdens een speciaal concertprogramma op twee verschillende locaties door Ensemble Modelo62. Specialisten in dit repertoire.

In samenwerking met de Stichting Trillende Lucht.

PROGRAMMA

19.00 – 19.30 uur; Anna Korsun – Pulsar / Signals (Grote Kerk)
20.00 – 20.30 uur: Anna Korsun – Tollers Zelle / Ucht (Willem Twee Toonzaal)
21.00 – 22.00 uur: Gilius van Bergeijk – Reve / Symphonie Joyeuse / Over de Dood en Tijd (Willem Twee Toonzaal)

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.