Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
za 05 dec t/m ma 31 aug 2020

prijsuitreiking JA’sH

open:17:00
start:17:45
locatie: poppodium
zaal: grote zaal

Een jaar lang een gratis atelier en begeleiding de curator van Willem Twee en Kunst & Werk van AKV|St.Joost. Dat is wat Manon Jeuken, student Autonome Beeldende Kunst bij AKV|St.Joost tegemoet kan zien als winnaar van de Jheronimus Atelierprijs ’s-Hertogenbosch (JA’sH).

De gemeente Den Bosch reikt deze prijs jaarlijks uit aan de meest ondernemende student van AKV|St.Joost, onderdeel van Avans Hogeschool. Door een werkruimte beschikbaar te stellen voor dit talent en extra begeleiding te bieden kan ze zich verder ontwikkelen. ,,Als Cultuurstad van het Zuiden vinden we het belangrijk dat jonge kunstenaars hier carrière kunnen maken”, aldus Mike van der Geld, wethouder Cultuur.

Jeuken werd uit een totaal van vier kandidaten gekozen door een commissie bestaande uit Janne van Wijnen (afdeling Cultuur Gemeente Den Bosch), Fred van Hoek (AKV|St.Joost), Marloes Vreeswijk (winnaar JA’sH 2019-2020) en Ivonne van der Velden (curator beeldende kunst Willem Twee).

De studente maakte een solide en sterke indruk op de commissie, onder meer met haar visie op haar kunstenaarschap en de ontwikkeling van haar beroepspraktijk. De atelierprijs biedt haar de mogelijkheid een netwerk in Den Bosch op te zetten en uit te bouwen.

 

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.