Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
zo 20 jun t/m zo 13 jun 2021

Presentatie residentie Bart de Vrees & Maarten Omstein

open:14:30
start:15:00
locatie: toonzaal & studios
zaal: foyer + toonzaal

De Stadscomponist van ’s-Hertogenbosch Bart de Vrees dompelt zich samen met muzikant/componist Maarten Ornstein een week lang onder in de elektronische klankwereld van de Willem Twee studios. Omringd met het grote arsenaal aan analoge elektronische instrumenten werkt Bart samen met Maarten aan nieuw materiaal. Wat dit precies gaat opleveren is nog een verrassing die u kunt ervaren op zondag 13 juni in de Willem Twee toonzaal.

 

Bart de Vrees studeerde slagwerk en compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Op dit moment is hij werkzaam als freelance componist, slagwerker, improvisator en performer en in die hoedanigheid bezet hij een unieke positie in het Nederlandse muziekleven. De Vrees werkt behalve met traditionele (akoestische) instrumenten en stemmen ook veel met (live) elektronica en met nieuwe media zoals video en (performatieve) installaties. Zijn werk is een constante zoektocht naar de integratie (of desintegratie) van muziek, tekst, beeld, theater en beweging. Ook werkt hij veel samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals schrijvers, dichters, theatermakers en choreografen. De Vrees is één van de oprichters van Monoták, een in Amsterdam gevestigd collectief van componisten en soundartists en één van de oprichters van Splendor, een concertzaal in Amsterdam gerund door musici. Binnen Splendor host en organiseert hij ieder seizoen een aantal concerten vooral op het gebied van nieuwe (experimentele) muziek en theater. Ook is hij één van de organisatoren en curatoren van het Electronic Extravaganza festival, een festival gewijd aan elektronische muziek in de volle breedte. In 2019 werd zijn compositie For flute or piano or mandolin or percussion or bassoon or guitar or violin or harp or clarinet or....... geselecteerd voor ISCM world music days in Tallinn. Vanaf 2021 is de Vrees voor een jaar aangesteld als de eerste stadscomponist van Den Bosch.

https://bartdevrees.com/

Maarten Ornstein studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij John Ruocco, basklarinet aan het Sweelinck Conservatorium, Amsterdam bij Harry Sparnaay en studeerde Bansuri bij Pandit Hariprasad Chaurasia aan het Rotterdams Conservatorium. Hij beheerst een groot arsenaal aan riet instrumenten waaronder klarinet, basklarinet, sopraan- C-melodie- en tenorsaxofoon, tarogato maar werkt ook met electronica en schrijft compositie en arrangeren voor diverse ensembles en gezelschappen. Maarten is en uitzonderlijk solist op klarinetten en saxofoons met een repertoire dat reikt van de middeleeuwen tot in de toekomst. Autodidact componist, en stichtend lid van Splendor Amsterdam. Hij werkt met een indrukwekkende lijst van toonaangevende muzikanten van over de hele wereld in een zeer breed scala aan genres. Van Pat Metheny tot Calefax, David Liebman, Ack van Rooyen,Tony Overwater, en New Cool Collective.

http://maartenornstein.com/

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.