Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
za 17 apr t/m wo 06 dec 2017

PreFAQ: Roland Kayn | Raphael Vanoli

CD-presentatie van Kayn en 'Bibrax' van Vanoli

open:20:00
start:20:30
genre:Elektronische muziek
locatie: concertzaal
zaal: foyer + concertzaal

Roland Kayn
Onlangs verscheen het magnum opus A Little Electronic Milky Way of Sound van Roland Kayn op het Finse label Frozen Reeds. Het werk bestaande uit 22 delen omvat 14 uur op maar liefst 16 CD’s. Het materiaal werd gerestaureerd en gemasterd door Jim O’Rourke.

Roland Kayn heeft z'n klankwereld vaak beeldend omschreven als dat wat er gebeurt als je stenen in het water gooit en observeert hoe de kringen zich steeds verder uitbreiden en met elkaar interfereren.
Om deze uitgave te vieren wordt het eerste deel Czerial gespatialiseerd over zes speakers door Hans Kulk. De CD-box zal deze avond te verkrijgen zijn voor de speciale prijs van € 100,- (i.p.v. € 120,-)

Recensies: https://www.theguardian.com/music/2017/oct/12/roland-kayn-a-little-electronic-milky-way-of-sound-cd-review
www.thewire.co.uk

Raphael Vanoli
Gitarist Raphael Vanoli combineert de snaren van zijn instrument nogal eens met een denderende dosis elektronica. Vanoli, in Duitsland opgegroeid maar gitaar-maestro geworden aan het Conservatorium van Amsterdam, kennen we onder andere van zijn duo Knalpot met drummer Gerri Jäger en van zijn regelmatige bijdragen aan ensemble Lunatree. Opererend op het snijvlak van jazz, vrije impro en moderne gecomponeerde muziek dus. Vanoli zal interpretaties van zijn onlangs verschenen album Bibrax uitvoeren.

http://raphaelvanoli.tumblr.com/solo
https://raphaelvanoli.bandcamp.com/album/bibrax
https://vimeo.com/116918106

Programma;
-Czerial (Roland Kayn) 50 min.
pauze
-Raphael Vanoli live 45 min.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.