Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 17 sep t/m wo 12 jun 2019

Poëzie Podium

Kopstemmen!

open:18:30
start:19:00
locatie: hangop
zaal: hangop

Dit is de laatste editie in de huidige vorm. Met ingang van volgend seizoen, gaan we verder in een nieuwe formule- Letterbekken LIVE! -op een nieuwe locatie, de Brouwers aan de Vaart. In deze editie gaan we de verhoging opzoeken.

We zijn met het programma te gast in de Willem Twee Ateliers, op de tweede verdieping van ons geliefde Willem Twee pand! We verzamelen in onze vertrouwde Hangop en gaan op avontuur langs de randjes! We gaan langs in de ateliers van Bianca Tangande, Dylan van de Wal en Pepijn Coolen.

Voorafgaande aan het evenement Letterbekken: De Gedichte Stad op 14 september, waarin de vier kandidaten voor het Stadsdichterschap ‘s-Hertogenbosch de avond vullen, is deze editie van het Poëziepodium de eerste kans om met hen alle 4 kennis te maken!

– Zaal open 19 uur;
– Aanvang programma: 19.30 uur

*** Jeanine Hoedemakers

Jeanine Hoedemakers (Rosmalen 1954) schrijft korte verhalen, gedichten en haiku’s. Haar eerste bundel Onzichtbare tastbaarheid verscheen al in 1985 bij De Beuk Stichting Literaire Publicaties te Amsterdam, Inmiddels is zij toe aan haar tiende (!) bundel Fluitfabriekje, verschenen in 2017 bij Triona Pers te Houwerzijl. In datzelfde jaar publiceerde Pieter de Munck (Diepenbeek België) een map met twaalf gravuren, geïnspireerd door haiku van haar hand. Jeanine won diverse prijzen met haar gedichten en verhalen.

*** Marion Kerkhof (Bluem)

Eenmaal met het schrijf-virus besmet, kom je daar niet zomaar meer van af. Na een hardnekkige writers’ block, begon Marion Kerkhof weer met schrijven en optreden, na een periode van afwezigheid. De comeback was tijdens Woordlustig 073 in 2017 en ze is weer volop in de race. Met de straat als school en mannen van Wu Tang Clan als docenten, heeft ze een basis voor herkenbare en oprechte poëzie en spoken word.

*** Doeko L.

Dichter en humorist Doeko L. is bijna synoniem voor gemakkelijk aanvoelende ongemakken in drooggevallen drogmomenten, getuige zijn bundels Voortijdig Inzagen en de te verschijnen bundel met droevige gedichten voor het hele gezin, met werktitel Alwéér Lente! Hij neemt niet graag vaste vormen aan, en noemt zich liever een flardist. Deze zomer gaat hij op tournee met de Poëziebus langs Nederlandse en Vlaamse steden.

*** Friso Woudstra

De dichter Friso Woudstra neemt het roer in handen! Mijmerend in een vreemd geheimtaaltje, in zijn eigen bovenkamer, beleeft hij de gekste avonturen. Hij is gul en deelt deze hoog-concentraat-gedichten met de wereld. Vanaf het podium klinken rauwe, presoonlijke klanken. Hij speelt met het publiek richting zijn eerste dichtbundel Treiterpoëzie/gezichtsverlies en vergt het uiterste van zichzelf in de zoektocht naar gevaar.

*** Open podium

Natuurlijk is er ook een open podium. Belangstellenden mogen maximaal twee (eigen) gedichten voordragen. Aanmelden kan tijdens de avond zelf.

*** Presentatie: Renk van Oyen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.