kassa
do 08 jun

Playful Arts Sessions

Kunstruimte, Grote Ruimte en Hangop

open: 16:00
start: 17:00
genre: Beeldende kunst, game, playful design, podiumkunst
locatie: Grote Ruimte en Hangop - Spiegelzaal

Experimenteren met de ontmoeting. Dat is wat je kunt verwachten op Playful Arts Sessions: The Encounter

We starten om 17:00 uur met twee performances in de Grote Ruimte en een diner in Hangop. Na een heerlijke maaltijd gaan we in gesprek met de toonaangevende kunstenaars Aron Birtalan (Budapest) en Louise Orwin (UK). Beiden maken werk dat verschillende disciplines overstijgt en samenbrengt: beeldende kunst, podiumkunst en playful design.

Voor de Early birds

Bestel je voor 18 mei je ticket, dan ontvang je € 5,- korting. Je betaalt dan € 20,- (in plaats van € 25,-) voor de gehele avond, inclusief maaltijd.

Over de performances

SEE van Áron Birtalan is een role playing ervaring voor een groot aantal deelnemers, dat onder begeleiding van Birtalan wordt uitgevoerd. In het spel krijg je als deelnemer een rol en taak, die je helpt om een ervaring te formuleren voor jezelf en voor de andere deelnemers. SEE is open voor iedereen. Er is geen eerdere ervaring of vaardigheid vereist, anders dan de wil om te spelen.

The Loneliness of Crowds van Louise Orwin is een meeslepende ervaring voor 1-2 geblinddoekte deelnemers. Gedurende 10 minuten maak je mee hoe het is om in een festivalomgeving te zijn. Compleet met karaoke, crowdsurfen, beschutting zoeken tegen de regen en dansen.

Over de kunstenaars

Áron Birtalan (1990, Budapest) is een Hongaarse kunstenaar en muzikant die games en rituelen ontwikkelt voor alledaagse omgevingen. Hij onderzoekt de aard van intermenselijk contact door collaboratieve ervaringen op te zetten. Met zijn werk verleidt hij mensen naar een playful terrein waar kunst, games en magie in elkaar overvloeien. Inhoudelijk baseert hij zijn werk op de geschiedenis van transformatie in de vorm van rites en in een groter verband, maatschappelijke rituelen.
Birtalan runt momenteel het experimentele platform Secret Fiction, dat opgezet is om nieuwe collaboratieve ervaringen te ontdekken in kunst en het alledaagse. Hij vertoonde zijn werk onder meer bij de Pianofabriek in Brussel, bij het Trafó House of Contemporary Art in Budapest, Eye Filmmuseum, DordtYart, Rewire festival, Today’s Art festival, STEIM, STRP en Gogbot festival.

Louise Orwin (UK) is live art kunstenaar, onderzoeker, schrijver en performer. Ze heeft haar werk vertoond op diverse podia en festivals in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Haar werk kenmerkt zich door brutaliteit, persoonlijke kwetsbaarheid en het betrekken van het publiek bij intieme ervaringen. In haar werk focust ze zich op de toevallige ontmoeting met een vreemdeling. Ze speelt hierbij met stereotype opvattingen van het vrouwelijke in de populaire cultuur versus haar eigen onhandigheid. In haar werkpraktijk mengt ze het theatrale met het alledaagse en bevraagt ze de wisselwerking tussen de maker en haar publiek.

Playful Arts Sessions

Het Playful Arts Festival (samenwerking tussen Wave of Tomorrow en zo-ii) organiseert de Playful Arts Sessions. Het festival verkent de grenzen van wat speelse kunst kan zijn. 

Deze sessies zijn mede mogelijk gemaakt met  ondersteuning van Willem Twee kunstruimte.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.

Geef ons feedback over deze pagina. Vul je e-mailadres in en ontvang een reactie.