Verhuurhuur bij ons een ruimte
Kunstruimte
ma 21 jan t/m do 08 jun 2017

Playful Arts Sessions

Kunstruimte

open:16:00
start:17:00
genre:Playful design, performances
locatie: Grote Ruimte en Hangop
zaal: Spiegelzaal

Experimenteren met de ontmoeting. Dat is wat je kunt verwachten op Playful Arts Sessions: The Encounter

We starten om 17:00 uur met twee performances in de Grote Ruimte en een diner in Hangop. Na een heerlijke maaltijd gaan we in gesprek met de toonaangevende kunstenaars The 100Hands, Louise Orwin (UK) en Eugénie Pastor. Zij maken werk dat verschillende disciplines overstijgt en samenbrengt: beeldende kunst, podiumkunst en playful design.

Over de performances

The Loneliness of Crowds
“De eenzaamheid van de menigte” is een immersieve ervaring voor twee geblinddoekte mensen, ontwikkeld door Louise Orwin en Eugénie Pastor voor Forest Fringe op Latitude Festival (2016). De kunstenaars creëren tien minuten lang de ervaring van een festivalmassa.

25Feet Spelen met afstand en nabijheid
In 25 Feet nodigt The 100Hands het publiek uit op de vloer. Met tape trekken ze lijnen. De afstanden daartussen zijn op antropologische grondslag vastgesteld en worden benoemd als publiek, sociaal, persoonlijk of intiem. Dan begint het spel.
Deze voorstelling maakt heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen. De bewegingen, gebaseerd op uitvergrote dagelijkse handelingen, spelen hierin een belangrijke rol.

Over de kunstenaars

Louise Orwin (UK) is live art kunstenaar, onderzoeker, schrijver en performer. Ze heeft haar werk vertoond op diverse podia en festivals in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Haar werk kenmerkt zich door brutaliteit, persoonlijke kwetsbaarheid en het betrekken van het publiek bij intieme ervaringen. In haar werk focust ze zich op de toevallige ontmoeting met een vreemdeling. Ze speelt hierbij met stereotype opvattingen van het vrouwelijke in de populaire cultuur versus haar eigen onhandigheid. In haar werkpraktijk mengt ze het theatrale met het alledaagse en bevraagt ze de wisselwerking tussen de maker en haar publiek.

Eugénie Pastor is een Franse kunstenaar, performer, muzikant en theatermaker, woonachtig in Londen. Ze is sinds 2009 associate kunstenaar bij het Little Bulb Theatre, waarvoor ze award winnende voorstellingen bedacht en uitvoerde. Hiernaast werkt ze freelance performer met gerespecteerde theatermakers als Tom Penn, Edith Tankus, Glen Neath en David Rosenberg. Haar werk is vertoond op festivals en in theaterhuizen in Engeland en daar buiten.

The 100Hands
Sinds 2014 maken Jasper Džuki Jelen (NL/SI) en Mojra Vogelnik Škerlj (SI) interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Vanuit hun achtergrond in moderne dans, architectuur en martial arts ontwikkelden ze een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt uit om mee te spelen en onderdeel te worden van de voorstelling.
The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. Sinds afgelopen seizoen veroveren ze ook Nederland. De menselijke en fysieke benadering spreekt een brede doelgroep van alle leeftijden aan.

Maaltijd

De maaltijd die onderdeel uitmaakt van het programma wordt in de Hangop gegeten. Vega met Ballen verzorgt het diner.
Indien u een allergie heeft, kunt u dit doorgeven aan hello@playfulartsfestival.com.

Playful Arts Sessions

Het Playful Arts Festival (samenwerking tussen Wave of Tomorrow en zo-ii) organiseert de Playful Arts Sessions. Het festival verkent de grenzen van wat speelse kunst kan zijn. 

Deze sessies zijn mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Willem Twee kunstruimte.
Playful Arts Sessions #2 wordt ondersteund door de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
We bedanken de Verkadefabriek voor het ter beschikking stellen van hun klein zaal voor de voorstelling van The100Hands.

* wegens ziekte van Áron Birtalan hebben we het programma voor 8 juni gewijzigd.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.