Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
zo 24 mrt 2019

Plainride + the Trikes + Fire Down Below

open:14:30
start:15:00
locatie: poppodium
zaal: kleine zaal

Plainride

Een mayday-bericht kondigt de landing op de Ares aan. Voordat je eigenlijk door hebt wat er allemaal gebeurt, komt het album binnenzetten met El Coyote  en is het eigenlijk gelijk meedeinen geblazen met de muziek. El Coyote is een redelijk sludgy nummer met vooral veel lekker groove erin, en laat eigenlijk al direct weten hoe Plainride hun muziek maakt: vlot en strak. De band zelf noemt hun muziek ‘stoner rock n’ roll’, en dat is inderdaad de beste omschrijving. Het zanderige en groovy gitaarwerk wat je tegenkomt bij stoner, met het ongecompliceerde en vlotte van rock n’ roll dat je gelijk mee doet deinen. De bas rolt, de riffs zijn sludgy en de zang is nog zanderiger dan de gitaarlijnen. In nummers als Bite Back zit nog een extra percussie-elementje, die dergelijke tracks net even iets extra’s meegeeft. Dit zou Plainride wel meer in mogen zetten want het zou een manier zijn om hun eigen sound wat verder te ontwikkelen en zich daarmee écht te onderscheiden van andere bands. Desalniettemin hebben ze de basiselementen van stonerrock duidelijk onder de knie.

– Ragherrie.com

Fire Down Below

We are amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock’n rollers. We are Fire Down Below.” Zo opent de biografie van het Gentse Fire Down Below. En dan weten de kenners uit welke hoek de wind waait: Gortdroge stonerrock waarin referenties naar Kyuss nooit ver weg zijn.

Fire Down Below werd in 2015 opgericht en in september 2016 bracht de band haar debuutalbum ‘Viper, Vixen, Goddess, Saint’ uit. Het toonaangevende Californische label Ripple Music pikte Fire Down Below in januari 2017 op. Ripple Music bracht ‘Viper Vixen, Goddess, Saint wereldwijd uit op cd en vinyl op 23 juni 2017.

De meest recente langspeler van de band heet “Hymn Of The Cosmic Man” (2018) Waar het eerste album een verzameling ijzersterke songs was, beluistert Hymn Of The Cosmic Man vanaf de opener Red Giant als één lang uitgesponnen, psychedelische en alternatieve rocktrip. De band zuigt je mee in een wereld met gestaag beukend drumwerk, pompende bas en dubbelloops gitaarwerk. Maar zeker niet in de laatste plaats door de zeer herkenbare stem van Jeroen van Troyen.

The Trikes

The Trikes zijn een op de jaren 70 geïnspireerde Heavy Rock Band met elementen van Stonerrock uit Dresden, Duitsland. De band is opgericht door Christoph Kröckel en Christoph Arndt in maart 2013. In 2014 kwam Gregor Arndt bij de band en in 2015 maakte Alexander Müller de Line-up compleet. Kick ass riff-aanvallen, fuzzy lead gitaren, grommende bassen en energieke drums zijn typische kenmerken van deze Duitse band. In 2017 verliet Christoph Kröckel de band en startten The Trikes de reis als een power-trio. Ze deelden het podium met bands als Pentagram (VS), Duel (VS), Sasquatch (VS), Ouzo Bazooka (ISR), Black Rainbows (IT) en nog veel meer. In januari 2018 brachten de Trikes een Mini-EP uit genaamd ” Stranége ” en in mei 2018 brachten ze een Split Vinyl uit op het Amerikaanse Heavy Rock Label Ripple Music.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.