Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee toonzaal
vr 02 jul

Penguins Too

open:20:00
start:20:30
locatie: toonzaal & studios
zaal: toonzaal

Michiel Braam (piano) en Frank Nielander (saxen, viool) vormen een duo met zijn roots diep in de jazzgeschiedenis. Sinds hun afstuderen, in de jaren ’80, aan het Arnhems conservatorium zijn zij te bewonderen op binnen en buitenlandse podia. De  perfecte symbiose in hun aanpak van jazz standards en andere composities wordt geroemd door de pers. Elk stuk wordt ontleed tot op het bot en op onnavolgbare wijze weer in elkaar wordt gezet.

Braam, winnaar van de Boy Edgarprijs, musicus pur sang en componist met een grote staat van dienst is een duizendpoot die zich moeiteloos beweegt van jazz- en improvisatie-muziek naar Cubaanse danzon, zonder daarbij zijn eigenheid te verliezen. Nielander is behalve als jazzmusicus ook gelouterd in de popmuziek en (net als Boy Edgar) tevens werkzaam als arts.
Samen vormen zij een naadloos op elkaar ingespeeld duo, met altijd verrassende concerten.

Sinds 2018, na een aantal jaren stilte rond het duo vanwege andere projecten was het weer tijd de Penguins op te vatten.  Hun laatste cd “CRIME” is gebaseerd op muziek uit crimi’s en misdaadfilms  was meteen een hit. Jazz nu schreef:  PENGUINS TOO FLADDERT MAJESTUEUS DE SCENE WEER IN.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.