Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 25 jun t/m di 30 apr 2019

Paul Corvers

open: 09:00
start: 09:00
locatie: kunstruimte
zaal: etaloge

Voor Paul Corvers is het landschap, en vooral zijn persoonlijke beleving daarvan, uitgangspunt voor een mentale zoektocht die zich vertaalt in verf op doek en paneel. Soms laat het 
landschappelijke zich nog duidelijk herkennen, in andere werken lijken de eisen die de schilderkunstige middelen stellen de artistieke keuzes te dicteren.

De horizontale, verticale en diagonale lijnen delen het landschap op in lucht, aarde, wolken, leegte, ruimte zonder dat er onderscheid gemaakt wordt tussen binnen of buiten. Alles in het van schilderkunstig vlak doet mee en ge-kadreert binnen de grenzen van het doek toont hij het weidse, geabstraheerde landschap. Corvers heeft een uitmuntend gevoel voor compositie en kleurgebruik. Het vaalgrijze en de donkerte scheidt hij met een penseelstreek citroengeel waarmee hij het vallen van de avond inleidt. Diepblauw in een zwart kader kondigt een herfststorm aan: een sferische beeldtaal, ondanks de strakke lijnvoering die hij hanteert. Zijn werk lijkt abstract maar is het niet. Het werk van Corvers verlangt dat je twee keer kijkt en dieper doorgaat.

www.paulcorvers.com

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.