Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee kunstruimte
di 20 aug t/m ma 31 dec 2018

INSTRUMENTARIUM; Humor en Houvast van Martijn van Linssen

locatie: kunstruimte
zaal: spiegelzaal

INSTRUMENTARIUM; Humor en Houvast

Martijn Linssen combineert zijn persoonlijk verleden en geschiedenis met actuele gebeurtenissen in zijn sculpturen. Zijn werk balanceert tussen het 'narratieve' en 'formele'. Verhalen verbeeldt in klei, presenteert hij vaak in metalen frames. De frames fungeren als een open venster waardoor je de beelden van twee kanten kunt bekijken. Ieder beeld verenigt een duistere, donkere kant met een kinderlijke naïeve zijde. Binnen dat raamwerk wordt de aandacht gevestigd op de sculptuur.
Hierover zegt hij: 'Ik geloof dat elk werk zijn eigen aandacht en regels nodig heeft. Dualisme is een sleutelelement wat ik vaak als uitgangspunt voor mijn werk gebruik. Anekdotes of teksten (geschreven door mij of anderen) en geschiedenis uit mijn verleden en heden, zijn een inspiratiebron voor mij. '
Linssen is een multi-mediale kunstenaar. Hij uit zich voornamelijk in de disciplines schilderen, sculptuur, video en performance. Zijn voorliefde voor klei is duidelijk zichtbaar in de talrijke keramische objecten. Ook in performances speelt (natte) klei als materiaal voor rekwisieten een belangrijke rol.

Martijn Linssen (Den Helder, 1988) woont en werkt in Den Bosch en is in 2017 afgestudeerd aan AKV|St. Joost in Den Bosch.

www.martijnlinssen.nl
Curator : Maurice Nuiten

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.