Verhuurhuur bij ons een ruimte
jheronimus bosch art center
ma 20 sep t/m do 09 sep 2021

Orkest van de Achttiende Eeuw: Gran Partita

open:19:30
start:20:15
locatie: jheronimus bosch art center

Wie de film Amadeus gezien heeft, herinnert zich ongetwijfeld de emotionele, lyrische beschrijving die componist Salieri geeft als hij Mozarts Gran Partita voor de eerste maal hoort: Het begin klinkt nergens naar. Belachelijk bijna, als het gehijg van een amechtige trekzak. Tot opeens, hoog bovenin, een hobo binnenzeilt op een lange, fonkelende toon die door een klarinet wordt omgesmolten tot de verrukkelijkste frase denkbaar.

De beroemde blazersserenade van Mozart is inderdaad een lust voor het oor en wordt op 9 september uitgevoerd door het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Het begint een fraaie traditie te worden: minstens een maal per jaar bezoekt het Orkest van de Achttiende Eeuw Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch. We wijken hiervoor uit naar het Jheronimus Bosch Art Center aan het Jeroen Boschplein zodat we op veilige afstand zoveel mogelijk mensen van het concert kunnen laten genieten. Op het programma niet alleen Mozarts zevendelige serenade Gran Partita voor blazers, maar ook het Larghetto en Allegro voor 2 hoorns, KV 487, het Adagio voor 2 basset hoorns en fagot, KV 410, het Adagio voor 2 klarinetten en 3 basset hoorns, KV 411 en de ouverture van Die Zauberflöte, KV 620, voor blaasoctet.


Voor dit concert is geen coronatestbewijs nodig.
Adres Jheronimus Bosch Art Center: Jeroen Boschplein 2
ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.