Verhuurhuur bij ons een ruimte
willem twee poppodium
do 14 okt

Opera Alaska + Mazey Haze

open:20:00
start:20:30
genre:Elektropop / Indie
locatie: fabriek
zaal: grote zaal
klinkt als: Moss, Villagers, Radiohead

Een toevallige ontmoeting in 2017 in één van de filialen van het wereldberoemde Zweedse meubelconcern was de vonk die nodig was om singer/songwriter Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten bij elkaar te brengen. Zeker toen ze er ter plekke achterkwamen dat ze op steenworp afstand van elkaar wonen.

Marien Dorleijn en Marzio Scholten delen een liefde voor songwriting, gear en muziek maken. Afzonderlijk van elkaar hebben beiden inmiddels hun sporen verdiend in de Nederlandse muziekscene: Dorleijn als songwriter en frontman van de gelauwerde indieband Moss en Scholten met zijn werk als gitarist/bandleider van diverse projecten in de instrumentale muziekscene.

In Opera Alaska bundelen Dorleijn en Scholten hun krachten, wat resulteert in speelse indie, dansbare grooves, dromerige melodieën en, bovenal, ijzersterke songs.


SUPPORT ACT: MAZEY HAZE

Mazey Haze is de artiestennaam van de 21-jarige Nadine Appeldoorn. Mazey Haze maakt dromerige indiepop die doet denken aan Beach Fossils, Alvvays, Tame Impala en Men I Trust. Reflectief, inzichtelijk, vaak weemoedig en altijd onbeschaamd eerlijk - de liedjes komen diep van binnenuit en geven een authentieke uitdrukking weer, met alleen de nederige hoop dat de luisteraar zich minder alleen en meer verbonden voelt. Opgegroeid omringd door muziek van ABBA, Tears for Fears, Talk Talk, Fleetwood Mac en The Bee Gees, begon Mazey Haze met het schrijven van liedjes op 13-jarige leeftijd, voordat ze op 16-jarige leeftijd volledige demo's op haar laptop opnam en experimenteerde met verschillende genres, geluiden, decennia en productie-elementen. Na al deze verkenningen en experimenten is het de muziek uit haar jeugd die de creatieve richting het sterkste kenmerkt. Door deze invloeden te combineren met haar natuurlijke vermogen om liedjes te schrijven die haar diepste en donkerste gevoelens verwerken en uitdrukken, is Mazey Haze klaar om haar eerste creatieve uitingen met de wereld te delen.

'Sad Lonely Groove' is de inleidende single, met de belofte dat er nog veel meer zal komen.

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.