Verhuurhuur bij ons een ruimte
Concertzaal
za 08 sep 2018

Open Monumentendag

Willem Twee studio's officieel geopend!

open:10:00
start:10:00
locatie: concertzaal
zaal: Studio 2 + Studio 1 + Foyer + Concertzaal

Willem Twee concertzaal en de Willem Twee studio’s

Het afgelopen jaar heeft Willem Twee muziek en beeldende kunst met behulp van financiële ondersteuning van de Gemeente den Bosch en Brabant C, een heel bijzondere elektronische muziekwerkplaats geïncorporeerd in haar organisatie: de Willem Twee studio’s. De studio’s bevinden zich in het pand waar ook de monumentale concertzaal is gevestigd, die in de voormalige synagoge resideert. Eén studio is ingericht met een unieke collectie analoge apparatuur uit de periode 1950 – 1960, die gebruikt wordt om elektronische muziek mee te maken. De apparatuur behoorde indertijd tot de absolute top. Een tweede studio omvat een bijzondere collectie analoge synthesizers en bandrecorders uit de jaren zeventig.

De officiële opening voor genodigden van de Willem Twee studio’s vindt plaats op vrijdag 7 september. Tijdens de daaropvolgende Open Monumentendag van 8 september staan niet alleen deuren van de concertzaal maar ook die van de Willem Twee studio’s wagenwijd open voor het publiek om een kijkje te komen nemen in de keukens van de elektronische muziek. Er vinden permanent demonstraties plaats op de bijzondere synthesizers en bezoekers kunnen ook zelf muziek maken.

En mocht u nou 8 september niet kunnen, dan bent u welkom om op zondag 9 september van 10:00 tot 17:00 een kijkje te komen nemen.


Klik hier om meer over de opening van de studio’s te lezen.

Klik hier voor info over de Grand Finale op zaterdag 15 september

ok, prima

Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt willem-twee.nl gebruik van cookies.